Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Vinaròs impulsa un projecte d'horts escolars i nous cicles de xerrades sobre reciclatge i sostenibilitat

Vinaròs impulsa un projecte d'horts escolars i nous cicles de xerrades sobre reciclatge i sostenibilitat

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat continua impulsant el reciclatge d'oli d'ús domèstic i difonent la importància de les abelles i l'agricultura ecològica

Impulsat des de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, arrenca aquest 2018 un nou projecte de creació d'horts escolars en diversos centres educatius de la localitat. El primer en implementar aquesta iniciativa, que compta amb l'assessorament de l'expert en agricultura ecològica Joan Segura, ha sigut el CEIP Manuel Foguet i ara s’ampliarà al CEIP Sant Sebastià.

"Hi haurà un hort per classe, 9 en total, perquè els escolars puguen veure com creixen les tomateres i altres productes de la terra, creant consciència sobre la importància que té per a les nostres vides la natura, l'agricultura i la sostenibilitat", ha indicat el regidor Jordi Moliner.

En aquesta mateixa línia està previst que, per tercer any consecutiu, aquest 13 de febrer torne a començar amb els alumnes de 4t de Primària de totes les escoles públiques i concertades de la localitat, un nou cicle de xerrades sobre el reciclatge d’oli d'ús domèstic.

Aquestes xerrades es realitzen en col·laboració amb l'empresa concessionària del servei de recollida d'oli d'ús domèstic reciclat i el seu objectiu és crear consciència en els alumnes i en les seues famílies sobre els beneficis que es poden obtenir reutilitzant aquest oli en lloc de llençar-lo. A més, aquest 2018 s'ha produït un vídeo explicatiu i està previst ampliar el nombre de contenidors especials que hi ha a la localitat.
En acabar aquest cicle de xerrades s'organitzarà una excursió a la planta de reciclatge de Cervera, perquè els menors puguen conèixer més sobre el procés de reciclatge. De fet, totes aquelles persones interessades en anar i veure-ho en primera persona, ha indicat el regidor, poden dirigir-se a la regidoria per coordinar una futura visita a la planta.

Al maig, també es realitzarà un altre cicle de xerrades escolars amb l'apicultor de Mel de Ramon, tal com ja es va fer l'any passat amb gran èxit en tots els centres. Durant aquestes xerrades, en les que els escolars poden veure com és una bresca i els aparells dels apicultors, els estudiants aprenen quina és la funció dels ruscs i la importància de les abelles en el nostre ecosistema. "Des de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, hem apostat des d'un inici per aquest tipus d'iniciatives, ja que creiem que l'educació és fonamental per crear consciència sobre la necessitat de cuidar el nostre planeta. Esperem que tots aquests cicles de xerrades i iniciatives escolars perduren i es consoliden amb el temps ", ha conclòs Moliner.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.