Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
La colònia de falcilles de Benicarló es troba estabilitzada gràcies a les caixes-niu

La colònia de falcilles de Benicarló es troba estabilitzada gràcies a les caixes-niu

Les caixes-niu que la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l'associació ecologista Apnal, va instal·lar a l'any 2016, ha donat uns resultats excel·lents i ha suposat la recuperació de la colònia de falcilles a la ciutat

Els 600 exemplars que habiten a Benicarló eliminen de forma natural fins a 1.800 quilos d'insectes a l'any

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l'associació ecologista Apnal, va instal·lar 16 nius de falcilles a l'any 2016 per tal d'intentar recuperar i estabilitzar la colònia de falcilles de la ciutat, que es trobava en perill. Encara que el tant per cent d'ocupació de les caixes-niu instal·lades en la plaça dels Telers ha disminuït un 30% respecte de l'últim any per l'increment del nombre de nius , la població total de falcilles ha augmentat i està previst que aquest any les aus ocupen les noves zones per criar. Al llarg del mes de febrer s'instal·larà un mòdul més de caixes-niu a la plaça i es buscaran noves ubicacions per a futures instal·lacions.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, s'ha mostrat satisfet per la recuperació de la colònia i ha declarat que «seguirem treballant en aquesta direcció perquè creiem que es tracta d'una aposta de futur». A més, Bueno ha avançat la intenció de «dur a terme tallers als centres d'educació primària de la ciutat per ensenyar a l'alumnat a construir caixes-niu». A banda, el regidor ha fet una crida a aquelles persones que vulguen cedir espais privats en els quals col·locar noves caixes-nius.

Quique Luque, responsable d'Apnal, constata que «aquestes xifres demostren que la colònia està recuperada» i assegura que «si les condicions climatològiques i d'aliment són bones, l'any 2018 tindrem moltes més ocupacions de caixes, tenint en compte que la majoria dels nius no s'ocupen fins al segon any».

Les falcilles són una forma biològica de lluitar contra les plagues de mosquit tigre i altres insectes, ja que cada exemplar de falcilla menja al llarg de l'any al voltant de tres quilos d'insectes. Així, tenint en compte que Benicarló compta amb una població de falcilles al voltant dels 600 exemplars, la ciutat es lliura de 1.800 quilos d'insectes a l'any de manera natural.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.