Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
La Generalitat confirma que al llarg de 2018 segellarà l'abocador de Benicarló

La Generalitat confirma que al llarg de 2018 segellarà l'abocador de Benicarló

El director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha confirmat que al llarg d'aquest any es farà la tramitació i s'iniciaran els treballs de segellament de l'abocador. L'espai va deixar de prestar servei el maig de 2011

Al llarg d'aquest any es duran a terme els tràmits i s'iniciaran els treballs de segellament de l'antic abocador de Benicarló, una actuació emmarcada dins del Pla Autonòmic de Segellat d’Abocadors (PASEA) de la Generalitat Valenciana. El pla autonòmic preveu el segellat de més de 30 abocadors i un pressupost de 20 milions d’euros al llarg de 20 anys, encara que en el pròxim semestre les accions, pressupostades en quatre milions d'euros, se centraran en quatre abocadors, entre els quals es troba el de Benicarló.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s'ha mostrat satisfeta per l'anunci i ha assegurat que «es tracta d'una magnífica notícia perquè és una reivindicació històrica de l'Ajuntament que, a més, evitarà possibles incendis en una zona qualificada com a instal·lació d'alt risc d'incendis forestals».

L'antic abocador municipal de la ciutat va deixar de prestar servei el 29 de maig de 2011, data a partir de la qual es van començar a exportar els residus urbans a Xixona, fins al 27 de desembre de 2011, quan va entrar en funcionament la planta de Cervera. Des de 2011 fins ara s'han anat duent a terme diferents tasques de manteniment i neteja per evitar incendis i altres possibles incidents.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.