Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Peníscola promou el reciclatge entre els estudiants amb El Dia del reciclatge i un videojoc

Al llarg d'aquesta setmana els estudiants del CEIP Jaime Sanz i l'IES Alfred Ayza de la localitat han rebut una invitació molt especial, per a l'esdeveniment que demà dissabte organitza la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola en col·laboració amb la Universitat Popular

Amb la participació de la llibreria Raquel Papers i l'agència de comunicació creativa Alter Partner, responsable de la campanya que impulsa l'administració local al costat del Consorci de Residus de la Zona Nord, s'han realitzat diverses xerrades als alumnes de primària amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de reciclar i donar una segona vida als residus que generem en el dia a dia. Així, s'ha convidat a tots a participar demà dissabte a partir de les 11h al "Dia del reciclatge" que es desenvoluparà a les dependències de la Universitat Popular de Peníscola.

Durant la jornada, els assistents podran gaudir de contacontes i tallers de reciclatge, així com participar en un concurs de moda reciclada en el qual es premiaran els dos models més originals i creatius amb un val valorat en 80 € per al guanyador i un altre de 40 € per al segon premiat. Aquests vals es podran bescanviar en qualsevol dels comerços que formen part de l'Associació de Comercianns de Peníscola.

A més, es farà lliurament de dos vals regal valorats en 80 € i 40 € per als dos primers classificats del videojoc "Dóna-li una segona vida" allotjat al web de l'Ajuntament de Peníscola. Per participar, els petits hauran de jugar al videojoc que consisteix a classificar els diferents tipus de residus en els seus corresponents contenidors i inscriure amb el seu nom i cognoms en el rànquing del videojoc. "Una fórmula divertida, didàctica i amb un llenguatge que per a ells és molt familiar, la narració del videojoc "ha valorat el regidor de l'àrea, Alfonso López, que ha impulsat la campanya.

L'alumnat d'ambdós centres ha respost de manera molt positiva a l'acció, mostrant entusiasme amb la idea de l'esdeveniment, així com amb els dos concursos, "han plantejat múltiples inquietuds entorn al reciclatge, la qual cosa ens diu que estem en el bon camí" ha valorat l'edil.

Des de l'Ajuntament, s'espera una bona acollida d'aquesta acció de conscienciació "perquè els més petits entenguin la importància de reciclar i s'eduquin en la cultura del reciclatge, una cosa que és importantíssim, però també perquè facin arribar a les seves llars i als seus majors el missatge "ha explicat López, convidant a tothom a participar en el gran esdeveniment de demà.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.