Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Salvem lo Montsià denuncia que han començat noves estraccions  al jaciment arqueològic de la Ferradura

Salvem lo Montsià denuncia que han començat noves estraccions al jaciment arqueològic de la Ferradura

Comunicat de premsa

Cemex ja ha iniciat l'explotació de Ferradura-2 a la falda del Montsià continuant amb la depredació i destrucció del paisatge i del territori

Esta vegada la forta afectació és just als peus mateix del jaciment arqueològic de la Ferradura / els Castellets, del primer ferro de fa uns 2.700 anys

La Ferradura, juntament amb altres assentaments pròxims, conformaria el Complex Sant Jaume: la primera entitat política documentada fins ara al que avui en dia és Catalunya.

La nova extracció d'argiles a la falda del Montsià està a poques desenes de metres de les importants restes arqueològiques, on en els darrers anys s'hi han realitzat diverses campanyes d'investigació per part del GRAP de la Universitat de Barcelona.

Esta explotació agressiva amb el paisatge tindrà un fort impacte a l'entorn d'un jaciment que es pretén continuar estudiant i posar-lo en valor. És un entorn natural i cultural que hauríem de preservar.

Fa mig any Salvem lo Montsià vam lliurar a l'Ajuntament d'Ulldecona les més de 1.700 signatures on, entre d'altres punts, les i els firmants/es manifestaven el seu suport per "evitar noves extraccions d'argiles (així com la restauració acurada dels terrenys en explotació actualment)".

Esperem que l'Ajuntament d'Ulldecona prengue les mesures pertinents per a aturar tot això.

NO HO VOLEM !!!

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.