Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

600 alumnes de Benicarló visiten el Barranc dels Horts

L'activitat s'ha desenvolupat en el marc d'un programa municipal de convivència i respecte pel medi ambient

Les regidories de Benestar Social, Educació i Medi Ambient han programat al llarg del mes de novembre diferents sortides a la natura per als alumnes de 5é i 6é de primària de tots els col·legis de Benicarló, amb l'objectiu principal de promoure els valors de convivència, tolerància i respecte entre l'alumnat i conscienciar de la importància de preservar el medi ambient.

L'escenari triat ha sigut el bosc monumental del Barranc dels Horts, que la Fundació Caixa Castelló té al municipi d'Ares del Maestrat. Es tracta d'un espai natural de gran importància perquè conserva un bosc de roures valencians i de carrasques que, gràcies a les dimensions i edat dels arbres, el fan únic en tota la Comunitat Valenciana.

A més de la riquesa vegetal, el Barranc dels Horts també es caracteritza per la varietat d'espècies animals que es poden trobar-hi: rèptils (l'escurçó i la serp d'escala), aus forestals (el pica-soques i el gaig), rapinyaires (l'àguila reial, el xoriguer o el brúfol) i mamífers (senglar, rabosa, mostela, geneta o la cabra salvatge).

A banda d'afavorir la convivència entre l'alumnat, amb aquesta activitat també es pretén conscienciar els xiquets i xiquetes de la importància de preservar el medi ambient, que reconeguen els problemes ambientals, incitar-los a adoptar comportaments responsables amb la natura i fer-los partícips de la solució a la problemàtica ambiental.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.