Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

L’IES Ramón Cid surt per la Via Verda de la Terra Alta i del Baix Ebre

Departament d’EF de l’IES Ramón Cid 

El passat dimarts dia 13 d'octubre, el Departament d’Educació Física de l’IES Ramón Cid va programar una sortida extraescolar amb l’alumnat de segon i tercer de l'ESO a la Via Verda de la Terra Alta i el Baix Ebre

Ja de bon matí, vam agafar l'autobús des de l'institut i ens vam desplaçar a la comarca del Matarranya, Terol, per a iniciar una excursió en bicicleta per la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre. 

Des de la localitat de Horta de Sant Joan vam iniciar el nostre recorregut, que va finalitzar després de 32 Km a la població de Xerta. Vam gaudir també de la monumentalitat de ''Lo Parot'' una de les oliveres mil·lenàries que ens vam apropar a visitar.

Durant aquest trajecte vam passar per diferents poblacions com són Bot, Prat de Compte, Pinell de Brai, Benifallet i Xerta, sempre acompanyats pel riu Canaletes. De camí, vam fer una parada per tal de visitar el Santuari de la Fontcalda, on vam poder gaudir de les seves aigües i tèbies aigües  termals de la seva font natural.Un total de 29 alumnes van participar a l'activitat. Tots plegats, alumnes i professors vam gaudir d'un esplèndid dia fent esport i coneixent una zona veïna amb una gran riquesa paisatgística i històrica. Tot l’alumnat va valorar molt positivament l’activitat que per a molts va suposar la seva primera experiència en participar a una Via Verda amb bicicleta.

 El departament d'Educació Física vol promoure amb activitats d'aquest tipus,  activitats al medi natural que ens vénen contemplades al currículum.

 Hem d'agrair la col·laboració de tot l’alumnat participant.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.