Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Joves de Benicarló i Peníscola impulsen el projecte d'una plataforma descentralitzada d'intercanvi d'energia

 Fa tres anys tres joves de Benicarló i un de Peníscola Marc Feliu, Gerard Bel, Agustí Roig i Eugenio Moliner van impulsar Klenergy

El germen inicial de la idea es va forjar durant els estudis que van realitzar a Dinamarca on se'ls va obrir la ment en temàtiques vinculades a les energies renovables i la sostenibilitat. Segons expliquen, "a partir d'aquí vam començar a estudiar i experimentar amb tecnologies d'hidrogen, ja que ens apassionava el fet d'obtenir energia a partir de l'aigua".

Així, van desenvolupar fins i tot el nostre propi prototip (electrolitzador i sistema de gestió de calor) utilitzant els recursos que els que disposaven, i puntualitzen, "en Klenergy veiem les tecnologies sostenibles i el desenvolupament sostenible com un camí no només per a un planeta més verd i menys contaminat -que segueix sent un gran problema-sinó també com un camí cap a una societat més justa i democràtica, amb igual accés a recursos i per tant, a les oportunitats ".

Una plataforma descentralitzada

Amb aquesta filosofia com a base, han creat Pylon Network, una plataforma descentralitzada Pylon Network de Klenergy, dissenyada per a l'intercanvi d'energia renovable P2P utilitzant tecnologia Blockchain. "Pylon és una comunitat oberta d'intercanvi d'energia renovable, que proporciona als mercats d'energia els incentius financers que les polítiques energètiques actuals estan obstaculitzant". "Això s'aconsegueix a través de l'aplicació de la tecnologia Blockchain i de contractes intel·ligents". Com a regal a tot aquest esforç, ara estan a Madrid, participant al South Summit, que se celebra entre el 4 i el 6 d'octubre, amb la iniciativa de segell propi Pylon Network, que ha estat seleccionada per un comitè amb més de 90 experts d'entre 3.500 projectes presentats. Aquesta trobada es caracteritza per reunir als actors més importants del sector empresarial actual, tant inversors com a empreses de base tecnològica i grans corporacions. En ell, Pylon Network competirà amb 99 startups d'altres països, com els Estats Units, Israel, Regne Unit, França, Alemanya, Portugal, Itàlia, Mèxic o Xile. A nivell espanyol, representa la Comunitat Valenciana. PylonNetwork facilita als usuaris l'intercanvi d'energia renovable, comprada directament al productor, sense necessitat de la intervenció d'intermediaris durant tot el procés, el que abaratirà la factura de la llum al voltant del 15 per cent. L'objectiu de la plataforma és crear la primera comunitat oberta d'intercanvi d'energia renovable, per tal de proporcionar al mercat els senyals i els incentius financers que les polítiques i les legislacions energètiques actuals estan demorant.

Un grup de joves amb una gran formació

Del grup que conforma aquesta sinergia de joves posseeixen una mateixa visió sobre el futur del nostre sistema energètic i és per això que els seus estudis estan enfocats a aquest àmbit. Gerard Bel, CEO, Enginyer Elèctric i Automatització Industrial i especialitzat en Piles de Combustible; Agustin Roig, CTO i Enginyer Industrial i Disseny de Producte; Markos Romans, COO i Enginyer d'Energies Renovables i Medi Ambient; Eugenio Moliner, CIO, Enginyer Electrònic i Automatització Industrial i especialitzat en Energia Solar Fotovoltaica; i Marc Feliu, desenvolupador Blockchain i programador.

Però, a més, des d'aquesta jove empresa han posat en marxa un ICO per poder recaptar recursos econòmics suficients que us permetin desenvolupar la idea. El projecte té diferents objectius depenent de la quantitat recaptada. El mínim són 250.000 € i el màxim són 4.5 milions d'euros. La diferència entre un pressupost i un altre depèn de la quantitat d'instal·lacions renovables que s'incloguin en el pilot, això fa que s'incrementi l'objectiu màxim, ja que el 80% del que es recapta es destinarà a maquinari. Fent de la inversió un valor més segur.

Premis que avalen una feina "apassionant"

Els avalen premis obtinguts en diferents àmbits, com els guardons econòmics de concursos de startups, com VentureCap, ClimateKic, WordcapDenmark. També han sol·licitat subvencions públiques nacionals de les quals estem encara esperant la resolució.

Tot i que, com reconeixen, "tot això requereix molt de temps d'espera i no et permet avançar. Per aquest motiu hem decidit recórrer a obrir una ronda de finançament diferent, a través d'una ICO (una mena de crowfunding directe a través del nostre web) en el qual s'ofereixen participacions del projecte de forma digital ". Això -com explicant, agilitarà molt el procés i et permet aconseguir ràpidament finançament per desenvolupar el projecte.

Per a ells, tot el relacionat amb tecnologies renovables, és un camp apassionant, "ia sobre si podem treballar al des de" casa ", millor encara", opinen sobre el fet de treballar des d'una suposada perifèria geogràfica, allunyada dels grans ciutats que , en principi, poden aglutinar aparentment una major potència i pel que fa a coneixement. "Tenim molt clar que és important mantenir el talent a la nostra localitat, ja que hi ha molts joves amb molt potencial, i que gairebé sempre decideixen marxar a treballar a altres països o ciutats, a causa de les escasses oportunitats ... Per a nosaltres va ser una proposta de valor i una motivació poder quedar-nos a desenvolupar el nostre projecte a Benicarló ", tot i que reconeixen que," moltes vegades ens ha portat molts inconvenients ja que sempre hem d'estar desplaçant-nos ".

Si la ronda de finançament resulta reeixida, ja posseeixen un full de ruta planificada per finalitzar la implementació del projecte per a Julio del 2018. Això inclourà la instal·lació d'una xarxa de 800 mesuradors d'energia intel·ligents, 1.5 MWh d'emmagatzematge i 1MWp d'energia solar fotovoltaica .

L'empoderament de les tecnologies sostenibles

Amb Pylon Network, estem fent una crida oberta per a l'inici d'un projecte molt ambiciós. Hem presentat com Pylon-Network pot esdevenir una eina per a l'empoderament de les tecnologies sostenibles disminuint el risc d'inversió en FER, accelerant el seu desplegament, així com reduir el cost de les factures elèctriques dels consumidors.

Creiem que l'actual model energètic està molt endarrerit i per aquest motiu necessitem canviar-lo des de baix, des dels propis consumidors, i és aquí on, des Klenergy oferim aquesta potent eina Pylon Network que ajudarà a democratitzar el sector energètic, així com ajudar a la sostenibilitat del planeta.

... Seguir insistint

"Què, que farem si no conseguim el finançament desitjada? "Seguirem insistint i buscant sinergies tant amb els socis del mateix sector renovable com sol·licitant finançament públic". "Tenim clar que el sector de l'energia renovable necessita innovació tecnològica, per això motiu seguirem treballant i buscant oportunitats".

Els interessats a participar en aquesta campanya de finançament només han de acceder a nuestra web (www.pylon-network.org) i seguir el tutorial. La ronda de finançament es va obrir el passat 29 de Setembre. El mètode d'inversió serà a través de les monedes següents: Euros, Dòlars, Bitcoins, Faircoins, i Ethers.

 

ENLLAÇOS KLENERGY:

www.pylon-network.org

https://twitter.com/klenergytech?lang=es

https://t.me/pylonnetworkspanishchannel

 

LINKS Notes de premsa:

 

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/09/25/emprendedores/1506357143_239879.html

http://www.efeempresas.com/noticia/plataforma-renovables-blockchain-financiacion/

http://www.elreferente.es/tecnologicos/entrevista-fundadores-klenergy-31524

https://criptonoticias.com/aplicaciones/espanola-klenergy-lanza-ico-plataforma-blockchain-intercambio-energia-verde/#axzz4uLNU6pvC

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.