Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Vinaròs durà a terme diverses actuacions per controlar els abocaments incontrolats

Vinaròs durà a terme diverses actuacions per controlar els abocaments incontrolats

Es planteja la instal·lació de càmeres, més presència policial, nova cartelleria, l'enderroc de murets i una reestructuració dels punts verds actuals

En resposta a un dels precs realitzats per l'oposició en l'últim ple, en què es demana acabar amb els problemes d'abocaments incontrolats de restes de poda i altres escombraries a la Costa Nord i Costa Sud de Vinaròs, el regidor d'Obres i Serveis i el de Medi Ambient han explicat aquest matí quines són les condicions dels contractes de neteja viària i de recollida de residus que estan actualment en vigor, a més de parlar de les accions que es duran a terme properament per millorar el servei.

En aquest sentit, el regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha remarcat que els contractes actuals són una herència que va deixar l'anterior equip de govern i que presenten, en efecte, una sèrie de limitacions que intentaran corregir-se a partir de setembre amb un nou concurs públic, millor plantejat i que s'espera que supose un estalvi considerable per a les arques municipals. "Mentrestant, intentem esprémer al màxim els contractes que tenim i optimitzar-los tot el que podem", ha assenyalat.

Alsina també ha informat que després de detectar que els murets que es van construir en la legislatura passada serveixen perquè els ciutadans incívics s'amaguen i llancin des de televisors a palmeres o un altre tipus de runa que hauria de ser dipositada a l'Ecoparc, s'han començat a enderrocar alguns, sobretot els situats en els punts més conflictius. A més d'aquestes, es plantegen altres accions que han estat detallades pel regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner.

Entre elles s'ha anunciat que l'Ajuntament es planteja reduir els punts verds que hi ha per dipositar restes de poda de jardins domèstics, ja que es considera que els 32 actuals són excessius i que cal una reestructuració; també es canviarà la cartelleria en aquestes ubicacions i es podrà llegir en més idiomes.

"A més, estem estudiant la possibilitat d'instal·lar càmeres de vigilància en els punts més problemàtics i d'aquesta manera sancionar les persones que no facin un ús apropiat dels punts verds. Juntament amb la Policia Local també hi haurà un dispositiu específic matí i tarda per tal que patrullen amb motos per aquestes zones i multen a qui no face cas de les disposicions municipals ", ha indicat el regidor.

Finalment, Moliner explica que s'està parlant amb el Consorci i les empreses locals de jardineria perquè puguen deixar les restes de poda en un espai municipal específic per descartar d'aquesta manera que siguen aquests negocis els que realitzen els abocaments incontrolats. "Des del consistori estem posant tot l'esforç per evitar que les restes de poda i de mobles s'amunteguen a la costa, però demanem també als veïns que es comportin de forma cívica i cuiden l'entorn en què viuen", ha conclòs.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.