Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Benicarló impulsa la campanya mediambiental ‘Benicarló, la mar de bonica’

Benicarló impulsa la campanya mediambiental ‘Benicarló, la mar de bonica’

Amb el doble joc del seu títol, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benicarló impulsa la campanya "Benicarló, la mar de bonica"

Es tracta d'una acció mediambiental que persegueix l'objectiu de conscienciar mediambientalment a la ciutadania. La iniciativa comprèn diferents activitats i la instal·lació d'un espai amb carpes i stands en punts destacats de la localitat durant les temporades d'estiu i tardor

La campanya engloba una bateria d'accions que es desenvoluparan al llarg de 2017 i es dirigeixen tant al públic en general com a col·lectius concrets del municipi, com a escolars, dones o persones jubilades. L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha presentat les directrius de la campanya i ha explicat «que pretén promoure, sobretot, la importància del reciclatge i la seva repercussió en la protecció del medi ambient». Miralles ha incidit en «el greu problema que suposa per a la imatge de la ciutat l'abandonament de voluminosos al carrer, com ara mobles, electrodomèstics i matalassos», i ha recordat que existeix el número de telèfon 964 46 12 53 al que es pot traslladar avisos diaris de recollida d'aquest tipus d'estris tant els dilluns com els divendres. L'alcaldessa ha fet una crida perquè els ciutadans «facin ús d'aquest servei gratuït i no abandonen els voluminosos al carrer». Miralles ha anunciat també que la licitació del contracte de recollida d'escombraries que s'està redactant actualment en el departament de Medi ambient «contempla que el servei de recollida de voluminosos funciona diàriament en comptes de dos dies a la setmana».

Accions amb educadors mediambientals

La campanya inclou 7 acciones participatives de diferents tipus i formats que realitzaran dos educadors mediambientals. Aquestes activitats es duran a terme en llocs cèntrics i concorreguts, com avui mateix a la plaça del Mercat i durant les Festes Patronals a la platja del Morrongo o la plaça de la Constitució. Amb l'inici del curs al mes de setembre, les activitats s'estendran als col·legis i als locals socials de diferents col·lectius ciutadans. L'eix de les diferents activitats programades gira al voltant de «la manera correcta de separar els residus i les accions que cada ciutadà pot dur a terme per aconseguir una ciutat ambientalment sostenible», com ha explicat l'alcaldessa. La campanya contempla també accions teatrals i activitats educatives dirigides al públic infantil.

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.