Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Benicarló posa en marxa un pla per a augmentar el reciclatge de vidre en el sector hostaler

Pren nota, recicla vidre, és el lema de la campanya que ha engegat la regidoria de Medi Ambient amb l'objectiu de fomentar el reciclatge de vidre als establiments hostalers

L'hostaleria genera més de la meitat del total del vidre que es recicla a Benicarló anualment

El regidor de medi ambient, Ximo Bueno, ha presentat este matí la campanya « Pren nota, recicle vidre», en la que participaran més de 140 establiments hostalers de Benicarló que ja s'han adherit a la iniciativa. L'objectiu és aconseguir incrementar el percentatge de vidre reciclat al llarg dels mesos d'estiu, que conformen el tram de l'any on més vidre es genera a Benicarló. El fenomen és comú a tots els municipis turístics, i es deriva de la intensa activitat hostalera de temporada.

El responsable de l'àrea de medi ambient ha explicat que el que es pretén amb este pla «és millorar les nostres xifres de reciclatge aprofitant els factors de l'estacionalitat i l'hostaleria». Per tal d'aconseguir l'objectiu, es repartiran 45 cubs adaptats entre els establiments hotelers i i s'instal·laran nous punts de reciclatge, tot per a facilitar la tasca de recuperació dels envasos. A més, i amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, estos contenidors es decoraran amb motius estiuencs.

El responsable d'Ecovidrio (entitat sense ànim de lucre que gestiona el pla), Roberto Puentes, ha incidit en que «l estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge de vidre, ja que l'augment del turisme comporta que al llarg dels mesos de juliol i agost es generen més del 30% del total d'envasos de tot l'any». Puentes ha avançat que al final de la temporada, es premiarà als establiments que més vidre hagen recuperat.

Segons les últimes dades relatives a 2016, els benicarlandos han reciclat un total de 355.000 quilos de vidre, el que suposa que cada habitant ha reciclat de mitjana 13,5 quilos. Estos percentatges , ha explicat el regidor de medi ambient, «són millorables i esperem que esta campanya contribuïsca a incrementar-los». En l'actualitat, Benicarló compta amb 165 contenidors per a envasos de vidre.

El reciclatge de vidre comporta importants beneficis per al medi ambient. El vidre reciclat evita l'extracció de matèries primes amb processos contaminats i redueix notablement les emissions de CO2 a l'atmosfera.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.