Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

La cooperativa agrícola de Sant Jordi fomenta l'economia sostenible

Incentiva als veïns a reciclar els envasos de plàstic a canvi d'oli

Des de fa uns anys, els agricultors de Sant Jordi, seguint les recomanacions de Rubén Michavila, gerent i tècnic de la cooperativa agrícola local, vénen usant un mètode ecològic i de baix cost per a posar límit a la nociva incidència de la mosca bactrocera en el cultiu de l'olivera. La mesura consisteix a col·locar en els arbres un trampa casolana fabricada amb botelles de PET, de les quals normalment s'empren per a contenir aigua mineral o refrescs.
Ara, el mateix Michavila, llança una proposta en la línia del concepte del desenvolupament sostenible pel qual aposta aquest jove empresari "la idea és que els mateixos agricultors i els veïns col·laboren en el procés i, alhora, fomentar actituds que redunden en la conservació i respecte del medi ambient -assenyala-; així, anime a tots al fet que porten les botelles d'1, 1'5 i 2 litres que tenen per casa per a poder reutilitzar-les i, a canvi, en funció de la quantitat d'envasos de plàstic aportats, rebran una contraprestació en forma de litres d'oli d'oliva".

Per a la recollida d'envasos s'han situat dos contenidors en l'entrada de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola San Isidro de Sant Jordi, situada en el carrer Sant Jaime , 104.
Michavila ha constatat que l'efectivitat de la trampa és molt elevada, "en tres anys s'ha produït un important descens en la població de la mosca, abans era necessari aplicar tractaments cada deu dies i ara, utilitzant aquests paranys ecològics, n'hi ha prou amb fer-ho dues vegades a l'any, per tant, no solament es pal·lien els efectes sobre el medi ambient, sinó que la qualitat de l'oli ha augmentat perquè en reduir l'acció de la mosca en les olives, s'aconsegueix rebaixar el grau d'acidesa i una major excel·lència", assegura.

Per la seua banda, tant l'alcalde Sant Jordi, Iván Sánchez, com el regidor d'Agricultura, Vicente Nos, han coincidit a destacar el tarannà emprenedor de Michavila, "amb la seua iniciativa fem un pas més en la implantació de l'economia i el desenvolupament sostenible, la cultura del reciclatge i la cura del medi ambient, que són valors promoguts per aquest consistori i que són la millor inversió per a aconseguir un millor futur per a tots", va assenyalar Sánchez.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.