Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
L'Ajuntament de la Jana publica un díptic informatiu sobre la gestió dels residus

L'Ajuntament de la Jana publica un díptic informatiu sobre la gestió dels residus

L'Ajuntament de la Jana posarà en marxa diferents mesures per fomentar el reciclatge entre els veïns i veïnes,  entre les que destaquen l'augment dels contenidors de recollida selectiva i la publicació d'una guia de bones pràctiques en la gestió dels residus domèstics

L'Ajuntament de la Jana ha estat treballant les últimes setmanes en l'edició d'un díptic informatiu sobre la gestió dels residus i especialment en el tema del reciclatge. “Hem comprovat que els janencs i janenques reciclem per damunt de la mitjana pel que fa a vidre i en canvi estem per baix de la mitjana en paper i cartró i en els envasos ”, ha explicat Àlex Vilanova, portaveu de l'equip de govern.

En el díptic informatiu que s'ha repartit a totes les cases del poble, es poden vore les dades de reciclatge en la Jana dels últims anys i tota la informació relativa a les bones pràctiques de reciclatge: quan es pot dipositar cada cosa, el material que s'ha de dipositar en cada contenidor de reciclatge, els dies que passen a emportar-se els mobles i electrodomèstics, així com un plànol on estan situats tots els contenidors del poble.
“També hem aprofitat per canviar la ubicació del altres contenidors en alguns llocs que pensem que no eren els més adequats, com damunt de les voreres o en algun lloc que sempre estaven buits, per això demanem comprensió als veïns i veïnes ja que s'ha fet de manera el més uniforme possible. I per últim des de l'Ajuntament i amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient anem a repartir bosses de colors reutilitzables per a facilitar el reciclatge de vidre, paper i cartró i envasos amb l'objectiu d'augmentar el reciclatge i protegir el medi ambient”  ha conclòs Àlex Vilanova.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.