Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Benicarló potencia la recollida selectiva d'envasos lleugers amb 48 nous contenidors

Benicarló potencia la recollida selectiva d'envasos lleugers amb 48 nous contenidors

Des de l'àrea de Medi Ambient de la localitat s'ha incrementat el nombre de contendores destinats a la recollida selectiva d'envasos lleugers amb 48 noves unitats a fi de potenciar i conscienciar a la ciutadania

Amb l'augment del parc de contenidors d'envasos lleugers Benicarló intensifica el seu compromís amb el reciclatge, la protecció del medi ambient i el tractament ecològic dels residus

A les 168 unitats que existien fins ara, se sumen aquests 48 i 18 més que s'incorporaran en les properes setmanes

L'edil de Medi ambient, Ximo Bueno, anunciava ahir que la ciutadania de la localitat disposa de 48 nous contenidors destinats a envasos lleugers, distingibles pel seu característic color groc. Així, a les 168 unitats que existien fins ara, se sumen aquests 48 i 18 més que s'incorporaran en les properes setmanes. En total, el parc de contenidors de reciclatge de Benicarló quedarà constituït per 230 unitats de lleugers (envasos, bricks, ampolles), 164 de paper i cartró i 151 de vidre.
Bé explicava que l'ampliació del parc de contenidors té com a objectiu “la millora de la qualitat del medi ambient a Benicarló i la conscienciació ciutadana sobre la necessitat de reciclar”. En aquest sentit, Bé ha mostrat la preocupació del consistori pel fet que «a pesar que en reciclatge de paper i cartró Benicarló, amb 15, 2 quilos per habitant, supera les xifres de la mitjana estatal, es troba lleugerament per sota en vidre i envasos lleugers», amb 16,2 i 13,2 quilos per habitant respectivament.

L'edil recordava així mateix que els residus que s'aboquen en el contenidor gris destinat a material orgànic no són reciclats, i ha criticat “la mala pràctica d'algunes persones que dipositen en aquests contenidors tota classe de deixalles, demostrant així falta de civisme”. Bueno ha recordat que el reciclatge comença a casa, amb la separació dels residus en diferents recipients, continua al carrer fent un bon ús dels contenidors i s'amplia a l'escola a través de la transmissió de valors mitjà ambientals a la infància.

L'edil de Medi Ambient realitzava una crida “a la responsabilitat de tots els benicarlandos” i ha recordat que la taxa que els ciutadans abonen al Consorci de Residus no justifica la negativa a reciclar, “posat que la taxa del consorci no és de reciclatge, sinó de tractament”.

A més, Bueno comprometia els esforços de l'Ajuntament per engegar campanyes de sensibilització i conscienciació que podrien anar de la mà de procediments sancionadors, a pesar que s'ha mostrat clarament partidari d'educar i formar a la societat en el respecte al medi ambient com a alternativa a les multes. Bueno ha anunciat també la futura posada en marxa d'un nou punt verd “més eficaç i operatiu que l'actual” en l'entorn urbà de la zona de l'estació, que es remodelarà pròximament.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.