Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Benicarló inaugura aquest proper divendres les conferències del cicle 'Eines per a un planeta que respira’

El conegut Héctor Molina, el conegut com “Quixot de les llavors” oferirà la conferència La memòria de les llavors el divendres a la sala d'actes de Caixa  Benicarló

Després de l'èxit del primer cicle dedicat a Canvi climàtic i crisi energètica, torna el segon cicle supracomarcal dedicat al Medi ambient sota el títol “Eines per a un planeta que respira”, que pretén tazar línies d'actuació a partir de l'anàlisi efectuada en les primeres jornades sobre l'estat actual dels ecosistemes.
Amb la participació de diferents Ajuntaments implicats, ahir dilluns tenia lloc en el saló de plens de l'Ajuntament de Benicarló la presentació de les conferències que es desenvoluparan en la localitat. L'edil de Medi ambient, Ximo Bueno, i el portaveu de APNAL-Ecologistes en Acció, Quique Luque, informaven que en el municipi el cicle començarà aquest proper divendres 7 d'abril amb la conferència «La memòria de les llavors, a càrrec del reconegut emprenedor i agricultor Héctor Molina, conegut també com El Quixot de les llavors.

Aquest jove emprenedor i habitual conferenciant és, a més, el director del projecte de recuperació de llavors autòctones «el3ments». La segona de les conferències, programada per l'11 de maig, porta per títol «El paisatge, el gran oblidat», i serà impartida pel geòleg i formador ambiental J. Vicent Cardona.

«La política de l'aigua: per què costa tant canviar-la», és el títol de la tercera conferència del cicle, que serà a càrrec de Carles Ibáñez, biòleg i director de de el Programa d'Ecosistemes Aquàtics de Irta. El programa ho tancarà el representant de la Plataforma No a la Contaminació de Castelló, Toni Albert, que parlarà de «L'estat de l'atmosfera, contaminants i canvi climàtic».
Bé ha assenyalat que «la situació de degradació ecològica del planeta requereix de respostes que van més enllà dels energies netes i es situen en l'àmbit de la responsabilitat social». Per la seva banda, Luque ha indicat que es tracta d'informar sobre diferents problemàtiques però, al seu torn, aportar solucions.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.