Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

La Sénia acull la conferència de Ramon Ferré al voltant de la "Custodia del territori"

Ramon Ferré, tècnic en custodia del territori del GEPEC (Grup d'Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans) va oferir una xerrada dins del Cicle Eines per a un planeta que respira, el passat 1 d'abril a La Sénia. Ferré va explicar en quins ámbits i com practiquen aquesta fòrmula ( acords del territori), après dels EUA, a més de concretar que formen part de la XCT (Xarxa de Custodia del Territori a Catalunya). De fet, la Fundació La Pedrera és, a banda del Gepec, l'entitat catalana que te més superficie en custodia.

Ells fan sevir el concepte acord pel territori fent referència al document que signen el propietari d'unes terres amb una entitat, associació o administració, per tal de preservar algun element, com ara la biodiversitat en tota la seua amplia concepció del terme. Així, les accions poden estar dirigides en diferents aspectes, ja siga dedicant la seua atenció als anfibis i construint-ne basses,com incorporant caixes niu per a rates-penades o acondicionant- los algun espai amb ceràmica per a que puguen tirar endavant les seues cries, i, per tant, engegar alhora polítiques de concienciació que fiquen el valor la seua tasca com a agents biològics en la lluita contra el mosquit per evitar matar- los.  La custodia pot ser terrestre, marítima o fluvial. Aquesta figura es converteix, sobretot, en una eina bàsica en la protecció del patrimoni natural.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.