Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Jordi Solé i Ollé visitarà Benicarló el pròxim dia 12 de març

El pròxim dia 12, l’edifici Gòtic acollirà una xerrada de Jordi Solé i Ollé organitzada per Ecologistes en Acció i Ecologistes del Sénia en la qual també col·laboren  altres organismes, com ara l’Ajuntament de Benicarló, el col·lectiu Alambor, La Calamanda, Gepec i Plataforma Antifracking de les comarques de Castelló. La xerrada es durà a terme també a La Sénia un dia abans, el dia 11, al Centre Marcel·li Domingo

Cal destacar que Solé és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona en 1996, suficiència investigadora al programa de doctorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (departament de Física Aplicada) l’any 1999 i Doctor en el mateix programa de doctorat per la Universitat Politècnica de Catalunya el 2004.

 De 2000 a 2004 va tenir una posició com a contractat a projecte (BIOHAB) a l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, de 2005 a 2007 va ocupar una posició com a postdoc contractat a l’ICM de Barcelona, de 2007 a 2009 va tenir una plaça com a postdoc a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, Mallorca), durant la qual va obtenir una ajuda per a joves investigadors ‘José Castillejo’ del ministeri amb la qual va realitzar una estada als Estats Units (Rutgers University, New Jersey) d’un any, del juliol del 2009 fins gener el 2010 treballà com a postdoc a l’ICM de Barcelona, des del gener del 2010 fins al 2011 obtingué un contracte d’investigador associat a projecte a l’IMEDEA (Illes Balears) i des del 2011 fins a l’actualitat és investigador contractat a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

 A més, Solé és especialista en tres àrees principals. Processos físics a l’Oceà:dinàmica de la capa de barreja, inestabilitats i modelització numèrica amb models de circulació regional (ROMS, www.myroms.org). Oceanografia biològica: estudi de les proliferacions algals nocives, modelització numèrica i interaccions física-biologia. Anàlisi de dades: estudi de sèries temporals climàtiques i biològiques, utilitzant tècniques d’anàlisi del senyal i de física estadística.

 Durant la seva carrera científica ha realitzat dues campanyes oceanogràfiques i diverses campanyes de mostrejos periòdics en el port de Barcelona. Ha participat en 11 projectes científics, sent líder de tres d’ells. Ha escrit 23 articles (16 d’ells publicats a revistes del SCI) i altres publicacions i és revisor en 8 revistes internacionals. Ha participat en 42 congressos científics nacionals i internacionals. Ha co-dirigit una tesi doctoral, ha estat membre de tribunals de tesi i DEA i té 11 anys d’experiència docent (a la Universitat Autònoma de Barcelona i en diferents màsters). Des de l’any 2009 dóna xerrades divulgatives sobre la importància dels efectes del pic del petroli en el clima i en la societat, sobre els quals ha publicat diversos articles, molts d’ells en el seu bloc (http://despres-de-tot.blogspot.com.es ). Ha participat en diferents mitjans periodístics (ràdio, televisió i premsa) parlant sobre la crisi energètica, el canvi climàtic i les seves implicacions en la societat.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.