Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Benicarló s'uneix al pla integral d'Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l'estiu

Benicarló s'uneix al pla integral d'Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l'estiu


Més de 170 establiments hostalers de Benicarló participaran en la campanya «Pren nota, recicla vidre» pensada per a conscienciar de la importància del reciclatge en un sector que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre. A l’estiu es recicla el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l’any

La Regidoria de Medi Ambient s’ha sumat, per segon any consecutiu, al pla integral que l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre, Ecovidrio, ha posat en marxa amb l’objectiu d’incrementar el reciclatge de vidre en els establiments hostalers de les zones costaneres. En aquesta edició, Benicarló formarà part de la campanya «Pren nota, recicla vidre» per tal d’augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre, a través dels contenidors.

Cal destacar que l'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d'envasos vidre, ja que el turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'aquest període es recicle aproximadament el 30% del dels residus d'envasos de vidre de tot l'any.

En aquest sentit, la col·laboració del sector hostaler és clau, ja que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús.


En la campanya participaran 170 establiments hostalers de Benicarló. Amb l'objectiu de mobilitzar els professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 500 de visites d'informació i sensibilització. A més, l'entitat instal·larà nous contenidors i entregarà 70 poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.


Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seua posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es i els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que aconseguisquen més punts rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estrelles Michelin.

A través de la iniciativa «Pren nota, recicla vidre», Ecovidrio promou i facilita la separació d'aquests residus entre els professionals del sector, a més de sensibilitzar sobre la importància de reciclar per a preservar l'entorn i lluitar contra el canvi climàtic.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.