Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Benicarló consolidarà una platja naturista

Benicarló consolidarà una platja naturista

La platja coneguda com El Fondalet delimitaria aquesta platja destinada a un tipus de turisme concret que persegueix entorns naturals com tota aquesta zona de costa benicarlanda

Un increment en la vigilància de les restes que les pluges dipositen a la zona revitalitzaria i potenciaria les seues possibilitats naturals

alícia coscollano i  masip

 foto: platges de la zona nord de Benicarló

Les persones acostumades a gaudir de l'encant natural de la platja Mar Xica cnocen tot el potencial d'aquest front marítim, així com les seves cales i diferents platges. Des de la pròpia Mar Xica fins arribar a Auguadoliva i passant per Surrac, una platja, anomenada el Fondalet, podria consolidar-se com platja naturista, integrada dins el perfil litoral de la ciutat.

A diferència de la resta de platges de les quals disposa Benicarló, la Mar Xica i les seues diverses platges adjacents - les platges nord benicarlandes, com és el cas de la platja d’El Fondalet-, es revesteixen de pedres i d'una vegetació natural que confereix un aspecte molt atractiu per a visitants i turistes que busquen, precisament, platges amb encant natural.

En aquest sentit, l'edil de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha assenyalat que des de l'Ajuntament es pretén la recuperació de tota la zona de costa de Benicarló, i amb aquest propòsit es podria establir a partir de mesos turístics, com la festivitat de Setmana Santa, persones designades que revisessin i procedissin a la retirada d'objectes que les pluges dipositen en el mar i que aquest, al seu torn, torna a expulsar a la superfície de la platja amb els temporals. Es podria així, controlar l'estat d'aquesta zona, de difícil accés i neteja causa de la seva penya-segat, i evitar que es consideri un punt negre a causa, precisament, a aquests elements que les pluges arrosseguen. A aquest possible increment en la vigilància, Bueno afirma que la coneguda com platja del Fondalet es podria consolidar com platja naturista de manera permanent. Actualment ja hi ha persones que la utilitzen amb aquesta finalitat, però es potenciaria com platja destinada a aquesta finalitat si disposés d'aquesta catalogació.

Actuació a la desembocadura del Riu Sec a la Mar Xica

D'altra banda, i pel que fa a l'actuació a la desembocadura del Riu Sec a la Mar Xica, denunciada per Ecologistes en Acció, Bueno ha discrepat pel que fa a la importància que se li ha atorgat des del col·lectiu ecologista a aquest petit embassament, que és el que precisament dóna el seu nom a la platja Mar Xica, a causa de les seves petites dimensions. Segons Bueno no és aquesta una zona on nien espècies, ja que en aquest punt no hi ha vegetació, per la qual cosa no resulta un punt especialment rellevant.

D'altra banda, també nega que sigui un niu de mosquits, ja que les seves aigües són salades. Sí que acull, en canvi, a gavines i altres espècies marines molt concretes. Bueno ha manifestat, tanmateix, que en pròximes actuacions s'intentarà que hi hagi una major coordinació entre àrees i fins i tot, prevenir del que es pretén dur a terme a la Direcció Territorial de Medi Ambient perquè sigui des d'aquest organisme el que aconselli, o no, l'actuació.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.