Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

El Celleret: cinc anys d’un projecte amb consciència

L’establiment de productes ecològics del Mercat compleix cinc anys amb la satisfacció d’estar consolidant el projecte

alícia coscollano i masip

El Celleret ha complit cinc anys. Un aniversari molt especial que des d’aquest establiment de productes ecològics celebraran amb els seus clients. Olga Flos, l’ànima dell projecte juntament amb Gotzon Arrokero, el mariner basc que va canviar el timó i la mar del nord per la destral, mostra satisfacció i agraïment per haver consolidat una proposta que també forma part d’una manera d’entendre el comerç… i la vida. El Celleret ha crescut, s’ha fet gran, i ha ampliat el seu espai en un moment en el qual el Mercat està transformant, poc a poc, la seua imatge.

Olga, la teua expressió és una barreja d’incredulitat i agraïment.

Si, perque el temps ha passat molt ràpid. No sé si es perque estem molt a gust treballant, però ha passat molt ràpid.

Que es el que més recordes d’aquest cinc anys? Els inicis?

Si, va ser l’etapa més dura. El primer any, la gent no et coneix, eres nou al mercat i vens un producte al qual els clients també es tenen que acostumar. Va ser costós. Per a pagar les primers factures vaig necessitar l’ajuda dels meus pares, clar, hi ha lloguer, impostos, eres autònom... són moltes despeses. Poc a poc vas fidelitzant els clients, comproven la qualitat del producte i et van coneixent. En aquest aspecte, estic molt contenta i agraïda a la gent que em segueix des del primer dia.

Com celebrareu aquest cinquè aniversari?

Com estem molt agraïts, cada cap de setmana, en dissabte, sortejarem un lot de productes. L’últim dissabte de juliol sortejarem un sopar per a dos persones a La Frescura, que és un restaurant que fa poc que ha obert portes, amb opció vegetariana, i crec que cal donar suport als nous emprenedors que aposten per oferir aspectes diferents als establiments de la localitat i comarca.  A més, a tots els clients els regalarem un detall.

El Mercat també ha evolucionat al llarg d‘aquest cinc anys.

Ha canviat, és cert, van adjudicar les parades i s’han efectuat millores, nosaltres també vam ampliar al cap de quatre anys. Ara queda un poc més de suport de l’Auntament per tal de millorar el Mercat des de la part externa. Està al centre del municipi i és un atractiu turístic. Tots els turistes que arriben a Peníscola passen pel Mercat de Benicarló. Crec que es pot trarue molt de profit.

Et refereixes a l’estètica exterior?

Sí, l’estètica exterior i altres millores, com l’aire condicionat, que ja està pressupostat, i les millores dels banys. Clar quan tens un projecte el pots portar de seguida a terme, i els projectes de l’Ajuntament costen una mica més perque compten amb més tramitacions . Estem contens, tot i així.

Finalment, que els diries als teus clients?

Gràcies. Per confiar en el nostre producte, en el nostre projecte, per tenir consciència i apostar per menjar sense producte químic. Amb consciència, sobretot, ja que actualment el que més falta és consciencia, en tots els aspectes.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.