Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Alcanar demana a la ministra per a la Transició Ecològica que es desmantellen les instal·lacions terrestres del projecte Castor

Alcanar demana a la ministra per a la Transició Ecològica que es desmantellen les instal·lacions terrestres del projecte Castor

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha enviat una carta a Teresa Ribera Rodríguez, ministra per a la Transició Ecològica, en què li demana que es desmantellen definitivament la planta terrestre del projecte Castor "establint una planificació seriosa, mitjançant una informació veraç sobre els terminis previstos".

Montserrat també ha mostrat la seua perplexitat davant les declaracions que la ministra va fer ahir al Senat com a resposta a la pregunta formulada pel senador d'ERC Miquel Aubà. En aquestes declaracions la ministra afirmava que “no ha trobat" els informes que l'anterior govern espanyol del PP hauria encarregat per a determinar els possibles riscos de desmantellar les instal·lacions del projecte Castor.

A la carta també es requereix que s'informe l'Ajuntament d’Alcanar sobre les novetats que hi poguessen haver respecte als presumptes informes, així com sobre els que el nou Govern de l’Estat encarregue d'ara en avant.

Així mateix, el batle ha recordat que el consistori canareu, com a municipi confrontant amb les instal·lacions terrestres, "ha sol·licitat reiteradament ser considerat part interessada, pels impactes ambientals i ecològics derivats d'aquestes, sense cap resultat".

"Esperem, doncs, que el nou govern tinga una sensibilitat més gran pel que fa a la necessitat de desmantellar un dels projectes més costosos i controvertits dels últims temps", conclou Montserrat a la carta.

Declaracions de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia

Per la seua banda, Cristina Reverter, portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, ha passat aquest matí pels micròfons d'Alcanar Ràdio. “Esperem que la ministra de Transició Ecològica  rectifique perquè va ser ella qui va emetre la declaració favorable  d'impacte ambiental del projecte Castor l'any 2009”, ha apuntat l’activista. 

El mateix any, el govern espanyol també va prendre la decisió de no sotmetre a avaluació d'impacte ambiental el  projecte de connexió amb el magatzem subterrani Castor. “Aquest és el tram  de connexió del gasoducte amb la planta terrestre a Catalunya, anul·lada  posteriorment per sentència del Tribunal Suprem per considerar que  s'havia fraccionat el gasoducte per evitar l'estudi de l'impacte  ambiental en tot el seu conjunt”, ha sentenciat Reverter.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.