Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
L'esperit de Félix Rodríguez de la Fuente torna a Riodeva

L'esperit de Félix Rodríguez de la Fuente torna a Riodeva

Per segon any consecutiu aquesta petita localitat de Terol albergarà un campament per a nens i joves inspirat en els ensenyaments del naturalista i divulgador ambiental més reconegut 

Del 4 al 13 de juliol, el Campament Félix Rodríguez de la Fuente torna a la petita localitat de Riodeva (Terol) per ensenyar a les noves generacions a viure en equilibri i harmonia amb la Terra. La cita, impulsada per Kyrios Educació amb la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente, va adreçada a nens i joves de tot Espanya, les edats oscil·len entre els 8 i els 14 anys. L'objectiu d'aquest campament és transmetre als nous linxs els valors d'amor a la vida i al Planeta que ens va ensenyar Fèlix. I per això l'equip educatiu d'aquesta apassionant aventura ha programat tota mena d'activitats de natura i divertides dinàmiques sobre ecologia. Una de les propostes estrella del Campament Félix Rodríguez de la Fuente 2018 serà el mural que pintaran els joves linxs a l'alberg de Riodeva. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Mikel Urmeneta, creador de la factoria Kukuxumusu. Com explica Marcos Pla, coordinador de Kyrios Educació, "el mural, que ha dissenyat Mikel i que pintarem amb ell just al costat del museu Titània (Territori Dinópolis), plasmarà la idea central del campament, que és aprendre a viure en equilibri i harmonia amb la natura, tal com ens va ensenyar Félix en els seus documentals de l'Home i la Terra ".

Per la seua ubicació estratègica, aquest mural quedarà per a la història a la vista de tots els visitants que rep el centre paleontològic de Titània. Així que el missatge a favor de l'home i la Terra del Campament Félix Rodríguez de la Fuente 2018 inspirarà tant a la població local com als milers turistes que anualment rep aquest museu de Territori Dinópolis. Com no, durant la seva estada a Riodeva, els joves linxs també visitaran Titània, on descobriran el Turiasaurus riodevensis, el dinosaure més gran d'Europa. I és que aquest petit i acollidor poble de Terol no només és l'escenari d'aquesta aventura naturalista, sinó que és un dels grans protagonistes del campament. Per exemple, entre les activitats programades destaca la visita a l'escola rural del municipi, on els nens i els joves del campament compartiran experiències i jocs amb els de Riodeva. "També destaquen, entre les moltes activitats programades, el Gran Joc del Llop, que servirà per refexionar sobre la convivència no sempre senzilla amb les altres espècies amb les que compartim el Planeta, i la projecció de la pel·lícula El Viatge d'Unai, documental de Andoni Canela que relata les aventures al voltant del món d'aquest fotògraf de natura i la seva família ", indica Marcos Pla.

A més de totes aquestes dinàmiques educatives, els joves linxs del campament també participaran en diferents tallers i jocs sobre el Canvi Climàtic, les ferides de la Terra, energies renovables, anellament científc d'aus, petjades i rastres de la fauna local, construcció i instal·lació de caixes-niu ... I, per si fos poc, protagonitzaran també una marxa senderista de dos dies pel màgic entorn natural de Riodeva. Com a comiat del campament, els nens i joves de tot Espanya que participaran en aquesta cita organitzaran una exposició als carrers del poble. El motiu? Explicar als veïns de Riodeva tot el que han après i compartir amb ells el desig de Félix de viure bé i en harmonia amb la Terra. A data d'avui, les places del campament ja estan pràcticament esgotades. Però encara queda alguna lliure. Per apuntar-se o consultar més informació es pot visitar la pàgina web https://www.campamentofelix.es. També es pot contactar directa

ment amb l'equip educatiu del campament trucant al 659 953 357 (Marc Pla) o enviant un correu electrònic a marcos@campamentofelix.es.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.