Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Tanquem Cofrents convoca una concentració este dissabte 9 de juny

Tanquem Cofrents convoca una concentració este dissabte 9 de juny

La plataforma Tanquem Cofrents, que integra als principals grups ecologistes del País Valencià, així com a distints sindicats, organitzacions ciutadanes i forces polítiques, convoca una concentració este dissabte 9 de juny. Concretament de 18:00 a 20:00 hores junt al Pont de l'Exposició. El lema de la convocatòria és "Per l'ús de les energies renovables i el tancament de la central de Cofrents“

Durant la concentració es realitzaren diferents activitats, com per exemple una performance amb globus gegants, un taller d'activitats per a xiquets o la filmació d'un vídeo. En este audiovisual els assistents a l'acte que així ho desitgen podran explicar i difondre els avantatges que disfrutarem tota la ciutadania quan la central de Cofrents haja tancat. La concentració conclourà amb la lectura d'un manifest a favor de les energies renovables.

Des de la plataforma Tanquem Cofrents fem una crida a la participació massiva en esta convocatòria, ja que ens trobem en un moment crucial per a determinar el futur de l'energia nuclear a l'Estat espanyol i el model energètic amb el qual anem a fer front al Canvi Climàtic durant les pròximes dècades. La majoria de llicències de funcionament de les nuclears espanyoles expiren en tres o quatre anys. Així que tenim l'oportunitat de tancar-les i apostar per un sistema elèctric sense nuclears, tal i com ja han fet altres països Alemanya, Bèlgica, Suïssa o Taiwan. Però, açò només serà possible amb la presió ciutadana, ja que el lobby nuclear vol prorrogar el funcionament de les centrals durant, com a mínim, una dècada més.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.