Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Benicarló busca alumnes per formar-se en Producció Agroecològica

Benicarló busca alumnes per formar-se en Producció Agroecològica

Roca assenyala que "crec totalment en el futur del producte ecològic. A Europa cada vegada es produeix més. Tenim una escola meravellosa i la formació és molt completa

Es pot sortir d'aquest grau amb una capacitació més que suficente per poder dedicar-te a aquest tipus de producció, venent el teu producte tant a particulars com a establiments especialitzats. Jo crec molt en el producte ecològic "

 

alícia coscollano i masip

Després d'un any passat amb el curs ple d'alumnes, aquest any el grau mitjà de producció Agroecològica està trobant dificultats per poder seguir amb la formació d'alumnes especialitzats en Benicarló. Segons afirma el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, si s'aconseguissin 10 alumnes el curs podria oferir-se en condicions, de manera que caldrien la inscripció de 5 o 6 alumnes més que volguessin trobar en aquest àmbit formatiu un via per poder posteriorment canalitzar la seva vida professional i personal. A la localitat hi ha ja un grau bastant acceptable de cultura ecològica gràcies a la qual s'han desenvolupat horts urbans ecològics en dues zones que, a més, han propiciat la formació complementària d'alumnes d'altres tallers. Aquests espais, tant l'Hort de les flors com el Jardí de la Mar-, formen part del recorregut ecològic d'un tipus d'agricultura que cada vegada adquireix més presència a Benicarló.


Així i tot, com incideix Roca, aquest any no s'ha obtingut la resposta que s'esperava pel que fa a inscripcions. Segons l'edil és possible que entre la joventut falti "motivació", encara que és possible que també algun tipus d'ajudes que reforcin un projecte psoterior d'emprenedoria. Roca assenyala que "crec totalment en el futur del producte ecològic. A Europa cada vegada es produeix més. Tenim una escola meravellosa i la formació és molt completa. Es pot sortir d'aquest grau amb una capacitació més que suficente per poder dedicar-te a aquest tipus de producció, venent el teu producte tant a particulars ocmo a establecimetnos especialiados. jo crec molt en el producte ecològic ".
De moment, s'està realitzant difusió per xarxes socials del grau de producció Agroecològica perquè arribi a més gent que pugui interessar-se per la completa formació que s'ofereix en el CIPFP Benicarló.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.