Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Finalitza el cicle de xerrades dedicades a l'apicultura a Vinaròs

Finalitza el cicle de xerrades dedicades a l'apicultura a Vinaròs

Els alumnes 2on de primària de tots col·legis de la localitat han participat en les jornades impulsades des de Medi Ambient per fomentar el respecte cap a l'entorn natural

 Els xiquets dels centres educatius de la ciutat han participat en les darreres setmanes en el cicle de xerrades dedicades a l'apicultura que ha impartit l'expert i propietari de l'empresa Mel de Ramon, Ramon Ortiz. Durant les jornades els menuts han pogut veure com és un rusc i fins i tot han realitzat petits tallers per aprendre a extreure la mel tal com fan els apicultors professionals.

 D'altra banda, les sessions també han servit per fomentar el respecte cap a la natura, destacant el paper fonamental que realitzen les abelles per a la pol·linització de les flors, imprescindible per al sector agrícola. Així mateix també s'ha explicat quina és l'organització dels ruscs i el paper que realitzen cadascuna de les abelles.

Cal destacar que dintre de les xerrades també han participat els alumnes del col·legi d'Educació Especial del Baix Maestrat. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha destacat que "el centre s'ha inclòs en les diferents activitats que s'organitzen des de la regidoria, com la visita a la planta de tractament de residus de Cervera del Maestrat, amb l'objectiu de millorar la integració social de les persones amb discapacitat". 

Les xerrades també s'han impartit per als usuaris de la Centre de Dia Municipal l'Onada amb la finalitat d'oferir activitats educatives, que d'una banda ajuden a la integració social del col·lectiu de les persones majors, mentre que d'altra banda, suposa una activitat positiva per ajudar a l'estimulació cognitiva dels usuaris.

Amb les jornades d'apicultura es tanca el cicle d'activitats impulsat per la regidoria de Medi Ambient que ha realitzat al llarg del curs escolar, amb visites a la planta de tractament de residus de Cervera del Maestrat i xerrades sobre el reciclatge correcte de l'oli domèstic usat, per tal de fomentar entre els més menuts la separació correcta de les deixalles i el respecte cap a la natura.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.