Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

La producció ecològica despega a Benihort

 L'objectiu de l'empresa és disposar d'una línia de producció ecològica també de tots aquells productes que ja ofereix en convencional, entre els quals es troba l'enciam, coliflor, col, així com taronges i clementines, entre d'altres

 

Benihort se suma a la producció ecològica en aquest 2018. Es tracta d'una les actuals apostes de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Benicarló que ja compta amb carxofa i síndria ecològica en el seu catàleg de productes, i que arriba també amb l'adquisició de dues noves naus, que ampliaran el seu espai de treball en 5.000 m2. L'objectiu de l'empresa és disposar d'una línia de producció ecològica també de tots aquells productes que ja ofereix en convencional, entre els quals es troba l'enciam, coliflor, col, així com taronges i clementines, entre d'altres.

Amb un volum de producció el 2017 de 40.000 tones de cítrics i 35.000 tones d'hortalisses, Benihort, situada al nord de la província de Castelló, és avui dia una les principals cooperatives de la Comunitat Valenciana. "Després d'analitzar la tendència dels mercats, peticions de clients i també comprovar en la passada edició de Fruit Attraction que hi ha una creixent demanda d'aquest sector, des de la nostra cooperativa hem decidit donar el pas i apostar pel cultiu ecològic que tants beneficis té, tant per a la nostra salut, economia local com medi ambient ", declara el director-gerent de Benihort.

La cooperativa de Benicarló compta en aquests moments amb dos productes ecològics: la carxofa i la síndria. Tal com descriu el cap de Producció, Javier Rillo, "la nostra meta en aquests propers 3 anys és arribar a una producció de 3.500 tones d'hortalisses i començar també la conversió de 4 anys per a la producció de cítrics i aconseguir així 4.500 tones. És a dir, produir en ecològic un 10% de la nostra producció convencional que anirà destinada tant al mercat interior com a l'exterior ".

Amb l'arribada de la primavera, Benihort ha estrenat també pàgina web www.benihort.com a través de la qual, ven alguns dels seus productes en la seva pròpia botiga online. El seu producte estrella és, sens dubte, l'excel·lent Carxofa de Benicarló amb Denominació d'Origen Protegida que té la seua temporada de producció de desembre a principis de maig.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.