Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Vinaròs fomentarà el reciclatge amb la campanya

Vinaròs fomentarà el reciclatge amb la campanya "Jo dono exemple"

Famílies i xiquets podran participar en diversos tallers per aprendre a separar de forma correcta de les deixalles, a més d'endur-se obsequis de regal


Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Reciclatge, 17 de maig, l'Ajuntament ha preparat, per aquest cap de setmana, diferents activitats per a tota la família per tal de fomentar la separació correcta dels residus.
Es tracta d'una iniciativa de la regidoria d'Obres i Serveis, amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, i el suport de la Conselleria, per conscienciar a la ciutadania que cal reciclar de forma correcta les deixalles per ajudar a protegir la natura.
Durant aquest dissabte i diumenge els veïns que s'apropen fins a la pèrgola del passeig marítim podran participar en diversos tallers. El primer serà "Xapes de bones pràctiques" on els xiquets podran crear les seves pròpies xapes en materials reciclats per endur-se-les cap a casa. El segon "Joc de la separació selectiva", en aquest cas grans i menuts podran jugar de forma conjunta reciclant les deixalles de forma correcta. Mentre que el tercer serà "El nostre propi llibre" on les menuts podran crear un llibre a partir de paper reciclat. Tots els tallers seran gratuïts i es podran fer de 10 a 14 hores i de 17:30 a 20:30 hores. Per participar només caldrà fer una inscripció prèvia al punt d'informació que s'habilitarà a la mateixa pèrgola del passeig marítim .

Cal destacar que les persones que s'apropen fins a la pèrgola i participen en les activitats s'enduran petits obsequis, com bolígrafs reciclats, imants per a la nevera i memòries USB. Així mateix, també es farà el repartiment de 1.000 bosses de ràfia, 500 de cada fracció de reciclatge, per a separa de forma correcta, gentilesa de la Conselleria de Medi Ambient.

El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament, Guillem Alsina, ha indicat que amb aquesta campanya sobretot es vol fomentar el reciclatge, a més de demostrar que si es fa la separació de forma correcta es pot donar una segona vida a les deixalles". D'altra banda, Alsina ha explicat que la campanya "Jo dono exemple" també inclou la renovació dels adhesius dels contenidors, per unes imatges més intuitives, per facilitar als veïns la separació correcta dels residus.
Per acabar, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha animat a les famílies ha apropar-se aquest cap de setmana al passeig marítim per participar en les activitats i sobretot conscienciar-se que cal separa les deixalles de forma correcta per tal de protegir el Medi Ambient.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.