Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Maig arriba amb la VI Setmana de la Ciència a Benicarló

Maig arriba amb la VI Setmana de la Ciència a Benicarló

Amb un aprogramación a mig camí entre la recerca i la innovació, la sisena edició de la setmana de la ciència arriba a Benicarló del 14 al 20 de maig

Les jornades estan organitzades per l'Ajuntament i per l'Associació Benicarlanda d'Amics de la Ciència i la Salut (Abacs) i aproparan a Benicarló a destacades figures de diferents àmbits científics

 

El saló de plens de l'Ajuntament de Benicarló ha acollit la presentació de la VI edició de la Setmana de la Ciència. La segona tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Benicarló, Marta Escudero, i el president de Abacs, Àngel Alberich, han estat els encarregats de presentar la programació de la sisena edició d'un esdeveniment que "converteix Benicarló en un aparador del coneixement", com ha afirmat Escudero. L'objectiu és acostar la ciència al públic de totes les edats, i "involucrar la societat en el coneixement científic i conscienciar de la importància de la recerca i la innovació".

La programació d'aquest any la protagonitzen experts en el camp de la ciència. Així, per tal d'escalfar motors de cara al cap de setmana, de dilluns 14 a divendres 18 a les 10.30 hores, es durà a terme la tradicional "Ciència al Mercat", en la qual els alumnes de primària dels centres escolars de Benicarló presentaran els seus experiments científics.

Per al dijous 17, a les 19.30 hores, Marián García oferirà la xerrada "El moc radioactiu i altres esforços dels pares primerencs". La doctora en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid, a més de col·laboradora habitual al programa «no és un dia qualsevol» de RNE, oferirà algunes claus basades en evidències científiques als pares primerencs.

Divendres 18 a les 19.30 hores serà el torn de Miquel Àngel Sabadell, considerat un geni de la divulgació científica, que oferirà una xerrada sota el títol «El discret engany de les medicines alternatives». A més de llicenciat en Astrofísica per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Física Teòrica per la Universitat de Saragossa, en l'actualitat és editor de ciència de la revista «Molt Interessant».

El plat fort de la setman arribarà dissabte. Començarà a les 18.00 hores amb la xerrada de Joan Bertran Llavina «De les polseres Candela a les aplicacions biomèdiques de les nanofibres», una de les ponències més rellevants d'aquesta edició. Bertran Llavina és cofundador de l'empresa Cebiotex i al llarg de més de 8 anys ha estat treballant en les nano-fibres orientades a l'ús biomèdic. En finalitzar la xerrada es farà el lliurament del premi del I Concurs de fotografia científica, una novetat per a aquesta edició que ha organitzat àbacs.

Més tard, a les 19.30 hores serà el torn de Juliol Mayol, amb "El futur que ens porta la ciència i la tecnologia». Juliol Mayol és llicenciat i doctor en medicina i cirurgia per la UMC, especialista en cirurgia general i de l'aparell digestiu a la Facultat de Medicina Harvard - Beth Israel Deaconess Medical Center. a les 22.30 hores, Javier Fernández Panadero tancarà les xerrades de dissabte amb "Com Einstein por super casa, l'brico-ciència per a tots», en la qual el llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid oferirà trucs casolans. Diumenge 20 a les 19.00 hores es tancarà la Setmana de la Ciència amb «Ciència Club Clown", un espectacle de Mariló Tamarit i Asun Cebrián de la companyia Salanegra, en què dos excèntriques científiques trucades Dentrita i alcalines faran aprendre ciència i fer riure al públic familiar amb rigor científic. Totes les xerrades tindran lloc al Saló d'Actes de la Fundació Caixa Benicarló.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.