Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
El Centre de Salut de Morella comptarà amb una sala de radiologia

El Centre de Salut de Morella comptarà amb una sala de radiologia

Aquest centre donarà servei a tota la comarca evitant desplaçaments fins a l’Hospital de Vinaròs

L’ajuntament de Morella i la gerència de l’Hospital de Vinaròs han mantingut una reunió per a enllestir el projecte

Aquest matí s’han reunit a l’ajuntament de Morella la Gerent de l’Hospital de Vinaròs, Ana Arizón, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Salut, Malú Blasco, i el responsable d’infraestructures, per a tractar diferents aspectes de millora del Centre de Salut de la ciutat.

Ambdues institucions porten treballant en aquest projecte des de fa mesos, de manera que l’actuació de millora contempla la ubicació d’una sala de radiologia i diferents reformes que faciliten l’accessibilitat de totes les persones i facen la tasca del personal mèdic més operativa i oferir més serveis i comoditats als pacients.

El Centre de Salut de Morella està ubicat a l’edifici de l’església de Sant Miquel, per la qual cosa presenta complexitat a l’hora d’abordar reformes, a més, la construcció sanitària és dels anys 80.Aquesta actuació molt necessària pretén fer més operativa la tasca del personal mèdic amb la comunicació de les consultes.

A més, el projecte inclou una sala de radiologia que apropa el servei als ciutadans i ciutadanes de la zona per a no desplaçar-se fins a Vinaròs. L’Hospital de Vinaròs és, fins ara, el centre més pròxim que ofereix aquest servei encara que es troba a prop d’una hora de la ciutat. Morella i la comarca dels Ports té una població de gent gran majoritàriament i reben moltes visites de turistes, a més de tindre una orografia complexa, la qual cosa fa molt necessari cobrir aquest servei i que no es trobe a quasi una hora de trajecte.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta actuació és molt important per a millorar tant la tasca del personal del centre, com dels pacients”. Així, l’edil ha explicat que “la nova sala de radiologia és una reivindicació històrica de Morella per a evitar llargs desplaçaments per a fer radiografies amb el que això implica per als i les pacients, com perdre dies de treball. No és just que en tota la comarca no es facen radiografies”. Rhamsés ha comentat que “les diferents reformes són necessàries per a optimitzar la tasca dels professionals mèdics del centre”. Finalment, ha subratllat que “fa temps que treballem amb la Conselleria de Sanitat per a reformar el Centre de Salut i adaptar-lo a les necessitats d’avui en dia i amb aquesta reunió hem acabat de perfilar el projecte que es licitarà en breu”.

Així, les obres de reforma al centre han previst el seu inici al setembre. A més, la Conselleria de Sanitat està treballant amb els professionals de forma que dota d’aparells i formació necessaris per a realitzar la seua tasca i posar en valor la medicina rural.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.