Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Vinaròs recupera el País de Mai Més per a les Reines de Carnaval

L’antic Camp Cervol de Vinaròs obria les portes de bat a bat ahir a la tarda per acollir, una vegada més, una nova edició d’un dels acte més espectaculars, juntament mb les desfilades, del Carnaval de Vinaròs

 

text: Alícia coscollano i masip

fotos: alba andinach serrano

Amb els nervis i tota la il·lusió habituals que envolten aquest tipus d’espectacles, el carnestoltes vinarossenc entrava així de ple en la línia més candent de la setmana carnavalera. Creativitat i imaginació desbordants per a els dissenys de les reines, plomes, brillants de passamaneria, colorit atrevit i combinacions plenes de fantasia se fusionaven amb l'alegria d'un públic que corejava a cada una de les 32 reines des de la comparsa corresponent.

El País de Mai més es convertia en l’objectiu de la recreació de l’escenari que durant  hores va acollir tota la màgia que han depositat en la seua construcció al llarg de les últimes setmanes. Amb una altura de set metres x trenta d’amplària, l’escenari realitat per Ricardo Alcaide cobrava protagonisme per acollir al llarg dels seus 500 metres quadrats tota la intensitat la nit de les reines del carnestoltes vinarossenc. Molta màgia sota el cel de febrer i molt de ritme i ganes de ballar tant dalt de l’escenari com baix, entre el públic.

Cristóbal Garrido, finalista del programa ´Tu cara no me suena todavía´ i el presentador vinarossenc Benny Sánchez eren ells encarregats de conduir la gala, que va prosseguir amb l’espectacularitat com a nota predominant.

Cal recordar que El dilluns 5 de febrer començarà la segona setmana de celebracions, amb les activitats a les casetes, que hi ha prevista la festa de la Tercera Edat, el Concurs de Karaoke, la nit temàtica, la batalla de confeti, el Dia del Pijama que tindrà lloc el dijous 8 de febrer, així com la batalla de farina o la festa amb diversos DJ de renom.

El divendres 9 hi haurà una desfilada infantil a les 16:00 hores, des de la plaça Jovellar fins a la Pèrgola del Passeig de Colom i es finalitzarà amb una gran xocolatada i una màster class de Zumba per als més menuts. A la nit serà el torn de la Nit Boja del Carnestoltes, prèvia a les dues grans desfilades del cap de setmana.

Aquestes es duran a terme els dies 10 i 11 de febrer. Durant el dia hi haurà festa infantil i tallers organitzats des de la Regidoria de Turisme i a les 18:00 hores començaran les desfilades amb inici a l'Avinguda Llibertat, on estarà ubicat el Sambòdrom. El recorregut continuarà pel carrer Pilar, Plaça Jovellar, Carrer Socors, Arcipreste Bono, País Valencià i Carrer de Sant Francesc. La venda dels tiquets per a les cadires per veure la desfilada es realitzarà el dia de l'esdeveniment davant del Sambòdrom de l'Avinguda Llibertat o per internet a través de la pàgina web oficial del Carnaval de Vinaròs.

Aquesta edició conclourà el dilluns 12 de febrer, a les 19:30 hores, amb la vetlla de Carnestoltes que començarà a la Plaça Parroquial. Des d'allà s'anirà caminant fins a la Plaça de Bous, on a les 20:00 hores tindrà lloc el Judici Final amb Xarxa Teatre i Ball de Dimonis.

D’altra banda, aquest any s'ha volgut repetir, en col·laboració amb la Regidoria de Turisme, amb els pacs turístics d'una o dues nits d'hotel més les entrades a la Gala de les Reines o reserva de cadira per veure la desfilada. Les persones interessades poden consultar tots els detalls a la mateixa web del Carnaval. A més, com a novetat, enguany s'oferiran diverses visites guiades abans de la Gala de les Reines i de les desfilades.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.