Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Peníscola comença les obres a l'Ermita de Sant Antoni

L'actuació esta consignada en els Pressupostos Participatius

Els treballs consisteixen en la rehabilitació de la coberta de l'edifici annex a la capella i els tastos a aquesta per a una futura intervenció

L'obra s'executarà durant les dues setmanes pròximes i compta amb una inversió de, aproximadament, 30.000 €

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Peníscola ha posat ja en marxa les obres de millora de la coberta del recinte de l'Ermita de Sant Antoni, concretament es tracta de la rehabilitació de la sostrada i impermeabilització de l'edifici annex a la capella.

Aquesta actuació respon a la voluntat ciutadana de destinar nous recursos a la recuperació de l'ermita, expressada a través dels Pressupostos Participatius de 2017, al llarg del qual es va redactar el projecte i adjudicar l'obra que ha arrencat fa uns dies.
És la tercera acció que du a terme l'Ajuntament en aquesta matèria en el recinte, ja que en els últims anys es va restaurar la coberta de les ales est i oest de l'edifici que conforma el conjunt arquitectònic.

Després de la finalització de l'obra en execució, quedarà la revisió de la coberta de la capella, per a això l'actual projecte preveu realitzar diferents tastos i estudis per tal de redactar un nou projecte per a la rehabilitació d'aquesta última fase.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha visitat al costat de la aparelladora municipal i el president de l'Associació Pro Restauració de l'Ermitana de Sant Antoni, Eliseo Castell, l'execució dels treballs que es desenvoluparan en la seva totalitat al llarg de les properes dues setmanes , amb un cost d'al voltant de 30.000 €.

Martínez ha subratllat el compromís del govern municipal amb la recuperació del patrimoni local "molt especialment amb la nostra estimada ermita de Sant Antoni, tan especial per a les peniscolanes i peniscolans" en la qual, ha recordat, s'han dut a terme múltiples tasques d'adequació i rehabilitació en els últims anys.
Des de l'àrea de Serveis s'ha anunciat l'execució de diversos treballs de manteniment en matèria de pintura i sanejament en aquest entorn, després de l'execució de les obres de la coberta, per poder tenir-los finalitzats abans de la romeria.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.