Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Navarrete critica que el MAPAMA desistisca en actuar en els penya-segats de les cales de Vinaròs i Benicarló

Navarrete critica que el MAPAMA desistisca en actuar en els penya-segats de les cales de Vinaròs i Benicarló

El senador es pregunta com és possible que s'actue en la pràctica totalitat del litoral valencià menys al Maestrat

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha informat hui que el Govern no té intenció de fer actuacions en els penya-segats de les partides Riu, Surrac i Aiguaoliva de Benicarló, ni en els de Vinaròs afectats per processos erosius i de despreniments de grans volums de terra.

Compromís va preguntar per les mesures que anava a adoptar el Govern al respecte i la resposta "no pot ser més decebedor i alhora més cínica" ja que "mentre en altres punts del litoral actuen per protegir béns i el domini públic, ací emmarquen la no actuació en què es tracta de penya-segats baixos naturals, en l'accés a les platges i cales i al respecte als seus valors ambientals".

La coalició ha recordat a través de Navarrete que "som de protegir els valors naturals però també que es garantisca l'estabilitat d'aquestes zones tan afectades per la regressió, processos erosius i la seua pròpia geologia, però cal recordar com el PP va fer bandera de la no actuació d'anteriors administracions per obtenir rèdit electoral i com ara s'estan oblidant d'aquells a qui van mobilitzar per un grapat de vots i de totes les promeses que van abocar".

Navarrete ha lamentat que aquesta zona del Maestrat estiga exclosa dels dos estudis redactats pel Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (CEDEX) per a la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, de dos extensos trams del litoral valencià afectats per problemes erosius, en què s'estudien els problemes de la costa i proposen inversions. "És més necessari que mai que aquestes zones, pels seus valors, vulnerabilitat i característiques, tinguen l'atenció inversora que es mereixen dins d'un pla integral del litoral valencià acord amb la importància turística que té el nostre territori, fer-les accessibles i ressaltar els valors naturals , paisatgístics o ambientals que puguen tindre sense que queden degradades o en perill a cada temporal", ha dit.

Compromís lamenta la manca d'actuacions al litoral valencià per part dels ministeris implicats i ha anunciat al·legacions als comptes de l'Estat per a 2018 per intentar aconseguir inversions en els centenars de quilòmetres afectats per processos erosius i vulnerables al canvi climàtic.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.