Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
L'Ajuntament de Benicarló contracta 46 persones a través de tallers i programes d'ocupació

L'Ajuntament de Benicarló contracta 46 persones a través de tallers i programes d'ocupació


S'han posat en marxa dos tallers d'ocupació, un sobre jardineria i un altre per a treballs administratius, i dos programes d'ocupació per a persones aturades de llarga durada i per a persones aturades de més de 30 anys. La subvenció de la Generalitat per als quatre projectes suma 537.126, 19 euros

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el director territorial de la Conselleria d'Economia Sostenible, José Vicente Andrés, acompanyats dels regidors de Promoció Econòmica, Román Sánchez, i de Serveis Públics Municipals, Ilde Añó, han donat la benvinguda a les 46 persones que des del passat 31 de desembre formen part de dos tallers d'ocupació i dos programes d'ocupació que s'acaben de posar en marxa i que suposaran un impuls important per al posicionament laboral d'aquestes persones.

D'una banda, el taller «Benicarló en verd 2», que formarà i ocuparà 10 alumnes durant un any en tasques de jardineria. El taller, que també donarà ocupació a un director i un monitor, està destinat a majors de 25 anys i té una subvenció de 194.000 euros de la Generalitat més 40.000 euros que aporta directament l'Ajuntament.

També s'ha posat en marxa el taller «Et formem», destinat a formar a 10 alumnes en treballs administratius. Es tracta d'un taller que s'ha plantejat en dos etapes: una primera etapa de quatre mesos i una segona fase pendent d'adjudicar que s'allargarà 8 mesos més. La primera fase té una subvenció de 64.843,20 euros i també ocuparà un director i un monitor.

Pel que fa als programes d'ocupació, s'han contractat 19 persones a través de l'EMCORD, destinat a persones aturades de llarga durada. La durada dels contractes serà de 6 mesos, durant els quals realitzaran treballs agropecuaris, d'obra i de manteniment. La subvenció d'aquest programa és de 240.000 euros.

Finalment, a través del programa EMCORP (per a persones aturades de més de 30 anys), s'han contractat tres persones durant sis mesos que realitzaran tasques administratives de suport a la Brigada Municipal. La subvenció d'aquest programa és de 34.510,46 euros.

L'alcaldessa ha insistit en què un dels principals objectius de l'equip de govern és reduir la taxa d'atur i ha assenyalat que «aquest programes d'ocupació no són una solució definitiva per als beneficiaris però sí que suposen una important millora en les seues capacitats per a l'ocupació», en referència a la formació i la qualificació professional que adquireixen. Miralles ha agraït a la Generalitat «la seua aposta pels programes d'ocupació» i ha recordat que «només durant l'any 2017, l'Ajuntament ha rebut més de 900.000 euros en subvencions destinades a ocupació». En aquest sentit, el director territorial José Vicente Andrés ha subratllat que «un dels pilars bàsics del treball de la Generalitat és treballar per les persones» i ha destacat que «els programes d'ocupació serveixen per a posicionar-se millor en el mercat laboral».

La subvenció total per als quatre projectes suma 537.126, 19 euros, procedents de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a més de 40.000 euros que aportarà directament l'Ajuntament.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.