Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

La carxofa DO torna amb força al firmament gastronòmic

La Demostració de Pinxos obre les Jornades d'una festa que enguany celebra el seu 25 aniversari

Saber captar tota la fragància i sabor és cosa de prestigiosos restauradors, i a la localitat tots són experts gràcies a la relació d'anys amb aquest producte de la terra que marina excel·lentment amb productes de mar


En emulsió, embolicades en fragants canelons, coronant qualsevol plat d'hivern que es preï o simplement, torrades amb oli d'oliva i sal, les carxofes amb DO de Benicarló aconsegueixen escalar el cim del paladar més exigent. Aquest any, la reina de l'horta benicarlanda es vesteix de llarg per celebrar mig quart de segle muntada als podis culinaris més elevats. La demostració de pinxos d'ahir a la nit tornava a demostrar la força i possibilitats d'aquesta estrella del firmament gastronòmic.

Amb tota la varietat que els mestres dels fogons han sabut atresorar amb el pas dels anys, la carxofa reduïa la seua mida, que no la seua qualitat, per oferir tota la seua intensitat destil·lada en pinxos. Saber captar tota la fragància i sabor és cosa de prestigiosos restauradors, i a la localitat tots són experts gràcies a la relació d'anys amb aquest producte de la terra que marina excel·lentment amb productes de mar. Un total de 32 establiments són els que aquest any han apostat per participar i oferir als seus clients els seus pinxos.

Perquè del 12 al 28 de gener, a Benicarló la cuina es posa als peus de la carxofa. La localitat i tota la comarca es bolca en el seu cultiu, la seva collita i la seva preparació tenint cura al màxim de la seua qualitat. Els pinxos, enguany, costaran 2 euros -bebida no inclosa-, un preu molt mòdic per poder fer la ronda pels diferents bars i cafeteries de l'associació. El tret de sortida el donava ahir a la nit aquesta demostració que cada any guanya més adeptes.

 

Ara cal conèixer quins establiments guanyaran els premis, i queda, també, tots els esdeveniments de la programació de l'hivern gastronòmic per excel·lència, com la Volta als Aljubs, el festival Art & xoc, la gran torrà de carxofes o el moment sublim de la Demostració, amb grans mostradors proveïts de mil i una meravelles, creacions ideades per ments gastronòmicament privilegiades. Ahir s'obria la veda per a la degustació de la reina amb DO... iels paladars més exigents ja ens vam ficar les botes.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.