Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Compromís confia que els pròxims horaris confirmen els 12 trens fins al Maestrat

Compromís confia que els pròxims horaris confirmen els 12 trens fins al Maestrat

Jordi Navarrete recorda que el Ministeri segueix sense concretar la reunió sol·licitada per Compromís, que va ser la formació que va plantejar les mocions al Senat demanant la inclusió de més trens en les OSP

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat aquest matí una major concreció després d'aprovar al Consell de Ministres la inclusió de trens des de Castelló a Vinaròs dins de les Obligacions de Servei Públic (OSP). En concret Navarrete ha demanat conèixer quin tipus de trens podran utilitzar els usuaris de la comarca i ha reclamat horaris consensuats amb ajuntaments, preus assequibles i adaptats a les necessitats dels potencials usuaris, així com una campanya informativa tant de preus com de freqüències, animant així als potencials usuaris de trens "poc acostumats al seu ús en molts dels casos pel nefast servei que hem tingut en els últims anys", ha indicat.

El vinarossenc ha desitjat que "es complisquen les paraules del ministre ja que veiem ha variat notablement la seua postura respecte a la manifestada en el Ple en què es va votar la moció de Compromís que reclamava un nucli de Rodalies a Castelló i que va ser rebutjada en solitari pel PP per no ser prioritària. No és dolent errar i corregir l'error i aprendre d'això. Ara volem que les obres al Corredor no afecten el desplegament efectiu del servei anunciat i garantir una bona ocupació, perquè el que volíem i volem és, sobretot, un millor servei i que no se'ns enganye més com va passar després de l'anterior Pla de Rodalies presentat per José Blanco i Francisco Camps, que va acabar amb una frustració enorme a la comarca en no realitzar-se mai l'estudi de viabilitat anunciat".

Els senadors de la coalició constaten com "tota la informació és força confusa fins al moment" ja que va ser el mateix ministre qui, en seu parlamentària va xifrar en 45 milions d'euros el cost del servei per adaptar estacions, andanes i adquirir maquinària. "Dels 45 milions ara és possible amb tan sols 7, hauran d'explicar en què canvia la situació i a canvi de què. Menteixen en tot. Esperem que no siga a costelles d'un mal servei", ha indicat.

Navarrete ha recordat que va ser la moció de Compromís, però també la mobilització que s'ha donat i el consens existent, "el que ha fet moure de la seua negativa al PP ja que, des de la racionalitat era insostenible tal postura en una zona marginada pel que fa a trens, Tram o Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i amb unes necessitats de mobilitat en augment".

D'altra banda el senador recorda que Foment segueix sense atendre la petició dels senadors de Compromís de realitzar una reunió per abordar la situació dels trens de Rodalies, les OSP, la manca de seguretat i de freqüències en els trens regionals que cobreixen la zona del Maestrat, les previsions per les obres del tercer fil i corredor o la situació de les estacions valencianes tancades, no adaptades o sense els passos subterranis necessaris per garantir la seguretat dels usuaris.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.