Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
El PSPV insta a Costes per informe positiu que permeta a la Generalitat realitzar el dragatge de la bocana del port de Peníscola

El PSPV insta a Costes per informe positiu que permeta a la Generalitat realitzar el dragatge de la bocana del port de Peníscola

Es tracta d'uns treballs que no es fan a Peníscola des de 2012. Estaven previstos per al passat mes de juny. Van ser posposats a petició de l'alcalde per a no que no afectaren a la temporada turística

La portavoz La portaveu municipal del PSPV-PSOE a Peníscola, Isabel Esbrí, insta al Servei Estatal de Costes a emetre de forma immediata l'informe positiu que permeta que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori puga efectuar el dragatge de la bocana del port. Es tracta d'una actuació que estava prevista per al passat mes de juny i que va ser posposada a petició de l'alcalde i de la confraria de pescadors perquè aquests treballs no interferiren el normal desenvolupament de la temporada turística. Costas no ha emès encara el corresponent informe a pesar que va ser sol·licitat el passat mes de maig.

La intenció de la Conselleria és iniciar els treballs del dragatge a Peníscola dins de 25 dies, una vegada que el vaixell que es dedica a aquests menesters finalitze les labors que està realitzant a Borriana.

Isabel Esbrí considera que el dragatge de la bocana del port “suposa una molt bona notícia per als pescadors i per a tot el poble”, i suposa una mostra “de l'alt grau de compromís del President Puig i de la consellera Salvador amb Peníscola”.

La portaveu socialista ha recordat que l'últim dragatge es va efectuar en 2012 i que el nou equip de la Generalitat Valenciana encapçalat per Ximo Puig, “quan va tenir coneixement de la necessitat d'aquesta actuació, es va posar a la feina per a dur-ho a terme”.

Els treballs, que al principi s'anaven a realitzar al juny, i que es van retardar a petició del propi alcalde, tindran una durada aproximada de mes i mitjà o dos mesos. Suposen una inversió de 395.000 euros. Amb aquesta actuació s'espera obtenir al voltant de 55.000 metres cúbics d'arena que s'aprofitaran per a regenerar de les platges.

Amb aquest dragatge es resoldran els problemes que vénen patint els pescadors per a entrar a port els dies en els quals la mar està molt regirada.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.