Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Compromís reclama a Foment que el tram Tarragona-Castelló nasca amb doble plataforma i s'evite el seu col·lapse

Compromís reclama a Foment que el tram Tarragona-Castelló nasca amb doble plataforma i s'evite el seu col·lapse

La coalició demana al PSOE lleialtat i que eludisca centrar la seua oposició en base a les iniciatives i respostes de Compromís

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al Govern que el tram ferroviari entre Tarragona i Castelló "no torne a convertir-se en un nou coll d'ampolla" en preveure tan sols una doble via en l'estudi informatiu "i quan aquest tram està ja a punt del col·lapse".


Mulet ha recordat els anys de retards que arrossega el Corredor Mediterrani i l'arribada de l'Alta Velocitat a les principals ciutats en el que és una de les zones més dinàmiques i exportadores de l'Estat, amb nombrosos ports "i per contra no només som castigats i menyspreats en el desenvolupament de l'alta velocitat i inversions al corredor litoral respecte el traçat central, sinó que a dia de hui i, tot i les promeses, encara amenacen en deixar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià en precari, sense doble via, després de diverses legislatures sense moure un sol quilòmetre d'alta velocitat a les províncies costaneres".

Compromís exigeix ​​així que el desplegament del Corredor litoral que és un mandat europeu prioritari en la Xarxa Transeuropea de Transports Ferroviaris, "nasca amb una doble plataforma que ens evite estar igual que ara en uns pocs anys, reclamant millors serveis per adaptar-nos a les necessitats del mercat o de la societat del moment".

Mulet demana serietat al PSOE-CS

D'altra banda el senador valencià ha reclamat als socialistes de les comarques de Castelló que adopten la seua pròpia agenda i deixen d'aprofitar respostes a iniciatives de Compromís al Senat en la seua acció política com a oposició.

"Hem detectat massa freqüentment com aspectes del corredor mediterrani, el pseudoAVE que arriba a Castelló a baixa velocitat, amb les respostes a iniciatives nostres sobre les casernes en territori valencià, el futur de l'autopista AP7, l'estat de perillositat de la N-340 amb les rodalies cap al Maestrat, on arriben a copiar els propis titulars de forma gairebé literal i paral·lela, de manera que els exigim serietat, lleialtat en la tasca d'oposició i acció política", ha agregat.

Finalment ha assenyalat que "davant cada nou plagi i apropiació d'iniciatives polítiques de Compromís per part del PSOE a Castelló, s'aniran mostrant els plagis a la xarxa".

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.