Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
La Roca de Peníscola vol impulsar el Banc de terres

La Roca de Peníscola vol impulsar el Banc de terres

Comunicat de premsa

Des de La Roca (Agrupació d'Electors de Peníscola) ens proposem a recuperar el sector agrícola de Peníscola, per mitjà de la col·laboració entre propietaris de terres i possibles agricultors. Així, veiem l'agricultura com una alternativa al treball de temporada a través d'un banc de terres.

Per tot això el dia 21 d'Octubre de 2017, realitzarem a les 11:00 una reunió veïnal per explicar el projecte de Banc de terres.

La trobada tindrà lloc al Centre Sociocultural de Peníscola al Saló de Plens i serà obert a tota la ciutadania, inclosos els grups polítics que vulguin apropar-se i participar.
Peníscola necessita fer productives la gran quantitat de terres fèrtils que posseeix i donar així treball digne als seus ciutadans durant tot l'any.

Des de La Roca tenim un ferri compromís amb la ciutadania per millorar la qualitat de vida al nostre municipi, i això es pot aconseguir si tenim cura del medi natural i el explotem amb responsabilitat. Potenciar el sector agrícola, que va ser abandonat per molts peniscolans darrere del turisme massiu i una forma més fàcil de guanyar-se la vida, és fonamental per al futur.

Treballar el camp ja no és el que era, les eines modernes i les tècniques han evolucionat per fer d'aquest sector un mitjà de vida sostenible, molt compatible amb el sector turístic i que complementaria l'oferta d'activitats i milloraria el nostre paisatge local. La idea del Banc de terres és que els propietaris que tinguin capos abandonats i sense producció puguin cedir-los a treballadors que els posin en funcionament i puguin treure un benefici de la terra. A partir d'anar recuperant el sector les variants són moltes a l'hora d'obtenir beneficis d'aquest sector. Crear una cooperativa agrària local que de treball a la zona, crear producte ecològic local, i exportar els excedents.

Crear ocupació digna i millorar la qualitat de vida dels habitants del nostre municipi és l'objectiu d'aquest projecte, un cercle virtuós que ens permeti prosperar en aquests temps de canvi.

Si estàs interessat en sumar-te al projecte, no dubtis a acudir el dia 21 a les 11h a l'edifici Sociocultural 2ªplanta. Tant si tens finques que vulguis recuperar com si vols terra en què treballar la teva aportació és important per al nostre municipi.

 

Més informació i contacte

larocapeniscola@gmail.com

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.