Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Bueno valora positivament l'inici de curs a Benicarló malgrat el trencament de ratios

Bueno valora positivament l'inici de curs a Benicarló malgrat el trencament de ratios

Dilluns va començar el curs escolar a Benicarló amb total normalitat, tot i l'augment del nombre total d'alumnes que s'ha produït. Les escasses vacants disponibles en P3 poden causar dificultats en el cas de vindre nous alumnes

El regidor d'Educació afirma que seria peremptori reformar alguns aspectes tant de l'IES Joan Coromines com del Ramon Cid. Quan a l'edifici Jaume I, seria necessaria una reforma global

El regidor d'Educació, Ximo Bueno, ha fet una valoració de l'inici del curs escolar i ha destacat la «total normalitat amb què ha començat el curs». Bueno també ha ressaltat que «al contrari del que passa en altres llocs, Benicarló no perd alumnes, sinó que en guanya, la qual cosa genera dificultats perquè ens obliga a trencar ràtios». Així, en el cas de primària, des de l'octubre de l'any passat fins al setembre d'enguany, Benicarló ha guanyat 23 alumnes.

En el cas de primària, entre tots els centres compten amb 31 vacants en tots els cursos. Les possibles dificultats comencen en P3, on hi ha quatre vacants lliures entre els cinc centres, de manera que en cas de matricular-se més de quatre nous alumnes ja es trencarien les ràtios establertes de 25 alumnes per classe.

Respecte a les aules per a xiquets de dos anys, Bueno ha afirmat que «Benicarló no té espai per a ubicar aquestes aules. Tots els centres haurien de fer remodelacions o instal·lar aules prefabricades per tal de poder crear aquestos espais per als alumnes de dos anys». 

Pel que fa a educació secundària, el regidor ha confirmat que, al contrari que a primària, en total queden més vacants disponibles i les ràtios estan més equilibrades. Pel contrari, l'inconvenient dels dos centres d'educació secundària públics radica en la necessitat de millora de les instal·lacions.

El regidor d'Educació també ha afirmat que seria peremptori reformar alguns aspectes tant de l'IES Joan Coromines com del Ramon Cid. Quan a l'edifici Jaume I, seria necessaria una reforma global. Tot i així, també ha destacat que en demanar o reivindicar a Conselleria aquestes millores i adequacions, la resposta pot ser que hi han ciutats veïnes, com Vinaròs, en la qual encara hi ha alumnes en barracons, per la qual cosa serien prioritaris. 

 
 
 
 
 
 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.