Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Vuit empreses opten a la licitació del projecte de la nova biblioteca de Benicarló

Vuit empreses opten a la licitació del projecte de la nova biblioteca de Benicarló

Un total de vuit empreses han presentat oferta per a dur a terme el projecte d'obres, instal·lacions i adequacions de la planta baixa de l'antic Centre de Salut, que es convertirà en la nova Biblioteca Manel Garcia Grau

Ja està en marxa el primer pas per a convertir l'antic Centre de Salut en la nova Biblioteca Manel Garcia Grau. Vuit empreses d'arquitectes han participat en la licitació del projecte per a l'adequació de la planta baixa de l'antic Centre de Salut i dels jardins, per tal d'instal·lar en aquests més de 900 metres quadrats la nova Biblioteca Manel Garcia Grau i una sala cultural annexa.

Aquesta sala polivalent servirà per a fer presentacions de llibres, projeccions de vídeos, conferències i, a més, la podran utilitzar els col·lectius i associacions de Benicarló. Amb el trasllat de la Biblioteca, l'Ajuntament podrà alliberar un espai que actualment té llogat i solucionarà la manca d'espai actual de la Biblioteca, a més de dotar les dependències de tots els serveis necessaris.

El pressupost de la licitació del projecte, que inclou la direcció d'obres i totes les gestions amb les empreses subministradores, arriba fins als 84.000 euros, tot i que es pot millorar a la baixa. Els principals criteris tècnics que es tindran en compte a l'hora d'escollir a l'empresa guanyadora de la licitació són: la qualitat de la proposta arquitectònica, la millor adaptació de conjunt al programa funcional, la major eficiència energètica en instal·lacions i materials i els mitjans personals i materials adscrits al contracte. Respecte a la proposició econòmica, es tindran en compte el termini de redacció de projectes i les millores oferides.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s'ha mostrat satisfeta per «aquest primer pas en la construcció de la nova biblioteca» i ha apuntat que «una vegada aprovat el projecte, les obres s'executaran en dos fases». Tant el projecte com l'execució de les obres aniran amb càrrec al pressupost municipal i comptaran amb les aportacions de les empreses IFF i Ashland Chemical.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.