Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Alcalà-Alcossebre tanca les festes patronals que han comptat amb més de 140 actes

Alcalà-Alcossebre tanca les festes patronals que han comptat amb més de 140 actes

Tots dos nuclis han comptat amb actes marcats per la tradició, la participació, la gastronomia i l'ambient festiu

Alcalà-Alcossebre va tancar ahir a la nit les seues festes patronals, amb el castell de focs artificials disparat a la platja, com marca la tradició. Del 24 d'agost al 3 de setembre a Alcalà i del 6 al 10 de setembre, a Alcossebre, la localitat ha viscut uns intensos dies festius en què s'han programat fins a 140 actes en els que han tingut un paper fonamental les associacions i col·lectius del municipi. "Volem agrair la participació de les nostres associacions perquè són les que marquen el pols de la programació festiva i sense elles no podriem entendre les nostres festes", ha recordat l'alcalde Francisco Juan.

A més de fomentar la participació, un dels objectius fonamentals de la Regidoria de Festes, a l'hora de confeccionar la programació, ha estat el d’ "oferir alternatives perquè persones de tots els gustos i edats pogueren veure representades i trobar actes del seu grat", comentava la regidora de Festes, Susan Guillamón. Per tal d'integrar al màxim nombre de persones i mostra de la preocupació del consistori per les persones amb necessitats especials, s'han habilitat espais especials per a persones amb mobilitat reduïda, tant en el transcurs de la Proclamació a la plaça de l'Església, com a la plaça de toros de Alcossebre, on s'ha instal·lat un elevador que condueix directament als usuaris amb mobilitat reduïda a les grades.

Pel que fa al transcurs dels actes, la regidora ha agraït "la participació dels veïns i visitants i la seva comprensió quan, a causa de les inclemències del temps, va caldre canviar actes d'ubicació. Gràcies a disposar d'un espai multiusos com és l'Espai d'Oci no vam haver de suspendre cap acte i fins i tot vam comptar amb la presència de molts joves d'altres localitats", ha assenyalat la regidora Susan Guillamón.

Des d'aquest any, els xiquets i joves de la localitat poden convertir-se en festers. Un càrrec que, fins ara, només ostentaven representants femenines. "En el seu dia ja vam eliminar el càrrec de reina amb cort d'honor i ara fem un pas més, pel que fa a igualtat", ha assenyalat l'alcalde. En aquestes festes, cinc xiquets i dos xiquetes han estat els màxims representants de la localitat.

Els actes i espectacles taurins, l'oferta gastronòmica -amb la Ruta de la Tapa a Alcalà i Alcossebre i actes multitudinaris, com el Tombet de Bou- i les revetlles i actuacions musicals han marcat aquests dies de festes als quals cal sumar l'arribada de La Vuelta a Espanya a Alcossebre, el 23 d'agost, que va servir com a pròleg a les festes i la 14na reunió HD i Custom organitzada per Custom Maestrat, els dies 1,2 i 3 de setembre.

"En definitiva, estem contents perquè, un any més, els nostres veïns han comptat amb una programació molt variada i que ha tret al carrer a moltes persones, que han gaudit d'uns dies plens d'activitat i ambient festiu", ha conclòs l'alcalde Francisco Juan.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.