Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Navarrete demana incloure les rodalies cap al Maestrat en la millora de les Obligacions de Servei Públic

Navarrete demana incloure les rodalies cap al Maestrat en la millora de les Obligacions de Servei Públic

El senador castellonenc lamenta que el PP encara no haja proposat ni una sola millora que suplisca les propostes de Compromís que el PP unilateralment va rebutjar al Senat tot i l'ampli consens suscitat

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Partit Popular que "moga fitxa" i acabe amb la discriminació, oblit i abandonament que pateixen en matèria ferroviària les comarques del nord de Castelló. La coalició va intentar sense èxit -amb els únics vots en contra de la majoria del PP al Senat- crear a Castelló un nucli de rodalies i crear rodalies fins al Maestrat amb extensió fins a Tortosa.

"Amb això milloràvem les possibilitats de l'estació de Castelló i es vertebrava el territori, es generava una alternativa còmoda i segura a la N-340, milloraven notablement les comunicacions de zones turístiques i s'acabava amb el forat negre que suposa el nord de la província en matèria ferroviària", ha explicat Navarrete.

El PP va argumentar en el seu rebuig que proposaria millores que no consten s'hagen implementat "el termini per presentar millores a les Obligacions de Servei Públic que han de prestar-se per motius socials acaba en pocs mesos, per això els reclamem que es posen les piles, acaben amb l'absència d'inversions en Rodalies i comencen a corregir la seua nul·la credibilitat en la matèria i els greus problemes de mobilitat i connexió que pateix el nord, ja siga per autovia o per la perillosa carretera nacional 340, perquè tot segueix igual o pitjor", ha afegit Navarrete.

 Compromís ha assenyalat als conservadors com a responsables de no haver formalitzat el protocol per modernitzar la xarxa ferroviària valenciana i la seua omissió que han propiciat el penós servei i el caos existent a la xarxa, no preveient el relleu de maquinistes, creant molèsties a centenars de milers de ciutadans amb unes obres barroeres com les del tercer fil i improvisant "amb els diners de tots els valencians, als que ens han condemnat a pitjors serveis, perquè el seu únic objectiu sembla ser el de posar pals a les rodes a la qualitat de vida de els valencians i valencianes, sense distinció", ha conclòs.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.