Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Ciudadanos de Benicarló critica com s'ha gestionat el tancament de la Caracola

Ciudadanos de Benicarló critica com s'ha gestionat el tancament de la Caracola

José María Compte: “L'Executiu ha gestionat de forma irresponsable la contaminació de La Caracola. Cal prendre mesures per evitar que això torni a ocórrer”

Ciutadans Benicarló ha sol·licitat a l'Equip de Govern l'informe emès per la Direcció general d'Aigües amb els resultats de l'analítica efectuada a la platja de La Caracola i les possibles causes de la contaminació micro-bacteriana que ha portat al tancament de la mateixa els dies 10 i part de l'11 d'agost. L'ens va alertar el dia 10 que les analítiques realitzades els dies 7 i 9 contenien paràmetres molt alts de presència bacteriana pel que va ordenar el tancament del Cargol de mar així com de part de la platja Nord de Peníscola.

L'edil de Ciutadans Benicarló José María Compte ha qualificat de “irresponsable” la gestió de l'incident per part del consistori, ja que “ens hem hagut d'assabentar per la premsa i no se'ns ha facilitat cap informació de les possibles causes així com de les mesures preses mes allà de la prohibició del bany”. A més, “la senyalització de la prohibició, al nostre criteri, va ser escassa, i s'ha limitat a la presència de la bandera roja, que es va issar quan es va tancar el servei de salvament, i d'un petit comunicat, en castellà i valencià, en el cartell informatiu”, ha indicat Compte.

Des de la formació taronja es recorda que “ja és la segona vegada en dos anys que s'ha hagut de procedir al tancament d'una de les platges de Benicarló pel mateix motiu”, per la qual cosa “urgeix prendre mesures per a l'estudi del problema i trobar les solucions al mateix, en cas contrari s'està posant en risc la salut de les banyistes i el prestigi turístic de les nostres platges”. “És un problema de tots i hem d'asseure'ns a trobar solucions”, ha conclòs.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.