Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Peníscola arrenca les primeres experiències en Pesca Turisme del territori valencià

La Confraria de Pescadors ha impulsat la posada en valor de la tradició i realitat pesquera de la població per al turisme experiencial

Des d'aquest mes d'agost els visitants poden sortir a pescar amb els pescadors, activitat que completa les ja iniciades el passat estiu que possibilitaven als turistes conèixer arts de pesca, tipus de pesca, espècies autòctones i participar en visites guiades a port i llotja

L'empresa social Trip and Feel al costat de l'embarcació de pesca artesanal Els Jovens prenen la davantera al territori embarcant als primers turistes

Després de la creació i aposta de la localitat per promocionar i potenciar un nou producte turístic vinculat a la relació de Peníscola amb el cinema i la indústria audiovisual, la destinació segueix en la seva obstinació per proposar nous motius als turistes per visitar la Ciutat en el Mar, també fora de la temporada alta.

Gràcies a la proposta de l'empresa valenciana Trip&Feel, avalada per la seva experiència en altres països europeus i impulsada per l'Obra Social La Caixa i la Confraria de Pescadors de la localitat, han apostat sense reserves per aprofitar la condició marinera del municipi, posar-la en valor i proposar-la com a nou producte de turisme experiencial en la destinació durant els 12 mesos de l'any.

Paco Gracia, responsable del projecte per Trip&Feel ha concretat que en aquest mes d'agost han arrencat les primeres experiències de la Comunitat València en Pesca Turisme en el port de Peníscola, gràcies a l'embarcació de pesca artesanal, Els Jovens, en la qual Jose i Vicent, els seus mariners, inicien als visitants en el noble ofici de la pesca.
Les jornades arrenquen en el moll al voltant de les cinc del matí en aquesta petita embarcació de trasmallo, quan els seus mariners surten de port per llançar les xarxes que romandran en el mar durant aproximadament una hora; en aquest temps, els turistes convertits en mariners per un dia poden gaudir de les fantàstiques vistes del litoral peñiscolano, verge, enfront del Parc Natural de la Serra de Irta. Mentre els mariners esperen que el peix acudeixi a la xarxa, el temps passa entre riures, històries i moltes preguntes que realitzen els curiosos visitants als homes de mar que els fan d'amfitrions mentre surt el sol.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.