Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Alcalà-Alcossebre continua amb els treballs per detectar l'abocament a la platja de Les Fonts i agraeix la col·laboració ciutadana

Alcalà-Alcossebre continua amb els treballs per detectar l'abocament a la platja de Les Fonts i agraeix la col·laboració ciutadana

Tècnics de FACSA, empresa concessionària del servei de sanejament, han assenyalat que "s'està fent un treball molt sistemàtic i minuciós, que consisteix en anar inspeccionant tota la xarxa, tant a nivell de clavegueram públic com instal·lacions privades"

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre segueix treballant en la detecció del focus que ha originat l'abocament bacteriològic que va motivar el tancament al bany de la platja de Les Fonts el passat mes de juliol. Per a la localització del focus es realitzen controls analítics de les aigües de forma periòdica, es van realitzar reparacions en arquetes de bombeig, s'han investigat i controlat reparacions de fissures a la xarxa de sanejament principal dependent de l'EPSAR, s'han inspeccionat col·lectors, arquetes i xarxes de clavegueram als carrers Jai Alai, Pedrera, Passeig Marítim, avinguda Manila i avinguda les Fonts. També s'han realitzat proves i analítiques a l'interior dels complexos hotelers Marina, Les Fonts, Arcs i Club Esportiu i s'estan investigant pous de reg i extracció d'aigües a prop de la zona i es seguirà ampliant el radi d'acció.

Tècnics de FACSA, empresa concessionària del servei de sanejament, han assenyalat que "s'està fent un treball molt sistemàtic i minuciós, que consisteix en anar inspeccionant tota la xarxa, tant a nivell de clavegueram públic com instal·lacions privades". En aquest sentit, l'Alcalde Francisco Juan, destacava "la col·laboració de veïns i particulars a l'hora d'inspeccionar edificis i instal·lacions, que haurà de continuar perquè hem de seguir revisant i perquè és fonamental que, si algun veí sospita d'alguna deficiència en la xarxa, ho comunique per comprovar si és el que està generant la problemàtica".

Les anàlisis realitzades en les últimes setmanes certifiquen que les condicions per al bany són perfectes pel que l'Ajuntament seguirà realitzant la contenció de les aigües mitjançant un dic de sorra que impedeix que les aigües dels manantials -on es va detectar la contaminació- arribe al mar. Posteriorment, mitjançant un equip de bombament, es tracta a la depuradora municipal, amb l'autorització d'EPSAR.

Totes aquestes qüestions s'han traslladat avui a la reunió de seguiment que s'ha celebrat amb els tècnics municipals, encarregats de l'empresa concessionària i d'EPSAR, regidors de la corporació i representants dels empresaris, amb la finalitat que siguen sabedors en tot moment, de com s'està actuant. L'Alcalde Francisco Juan ha recordat que "no hem escatimat en mitjans per evitar que es tornés a contaminar la platja i també per localitzar com més prompte millor el focus, el que és fonamental perquè la contaminació no es torne a repetir".

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.