Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Compromís censura la supressió de línies de rodalies en el País Valencià per la falta de maquinistes

Compromís censura la supressió de línies de rodalies en el País Valencià per la falta de maquinistes

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries des de la Cambra Alta al Govern, davant el caos generat per la supressió continuada de diversos trens de rodalies en el País Valencià

Segons Mulet “portem dies continuats en els quals essuprimeixen serveis de les sis línies de rodalies que parteixen des de València, per l'escassetat de maquinistes; s'ha sumat jubilacions, baixes temporals, a una falta de renovació de la plantilla; s'ha estat jugant al límit sense incorporar noves altes, i ha passat el que era previsible, que no existeixen suficients maquinistes per a cobrir el servei, i acaben suprimint-se serveis, i de nou, castigant a les persones usuàries”


Per al parlamentari castellonenc “ aquesta situació no és fortuïta, sinó que és l'últim capítol d'una política premeditada de desmantellament i precarització del ferrocarril tradicional, al qual es suma el menyspreu continuat de l'administració central cap al territori valencià; el que han fet amb nosaltres en els últims anys és impensable en qualsevol altra part de l'Estat. Venim d'una llarga croada contra els trens que usa la gent; les línies de rodalies valencianes han patit un progressiu encariment, un pèrdua de freqüències i un major temps per recorregut; açò en les línies C6 i C5 ha sigut especialment greu, on hem passat llargs mesos amb retards, cancel·lacions, aturades i caos absolut”

Compromís ha recordat com el PP i Ciudadanos han votat en el debat dels pressupostos generals de l'Estat en contra de les desenes d'esmenes de Compromís que exigien actuacions en bon part de les estacions i línies de ferrocarril del territori valencià “tenim estacions no adaptades a les persones amb problemes de mobilitat, tenim passos a nivell perillosos, estacions antigues i en mal estat. Hem exigit noves línies com la de Castelló a Vinaròs/Tortosa, millorar la connectivitat entre tota el País, i a tot voten que no”.

Tot açò segons Mulet ve d'una idea clara de desmantellar el tren tradicional per a desviar tots els diners de Foment a un tren elitista i de gran impacte com l'AVE “ l'AVE per a unir Madrid amb qualsevol punt de la Península, aborde tots els diners del ferrocarril, apostant per un model territorial radial; si l'AVE és la seua aposta, per la gran quantitat que mou, i que acaben en mans de les grans empreses constructores a les quals tant deu el PP, ho és també amb una visió territorial injusta; la connexió del PV amb la resta de l'Estat que no siga Madrid, és precària o inexistent; la connexió de la tercera ciutat de l'Estat ( València) amb la segona o la cinquena ( Barcelona i Saragossa) és precària i mai en alta velocitat, i amb la quarta, inexistent. Les rodalies, una aposta sostenible, no els interessa, i si és en el territori valencià, menys encara”.
Compromís exigeix la renovació de la plantilla de maquinistes i treballadores de RENFE, i abandonar la senda del maltractament al ferrocarril tradicional.

 

foto: Diari Valencià

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.