Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Alba Rio representarà a Benicarló com a Reina de les Festes 2017

El Magatzem de la Mar presentava una composició i ornamentació molt acurada poc abans de les vuit de la tarda. Mig hora després, es convertia en escenari especial i simbòlic que acollia ahir divendres el sorteig mitjançant el qual es desvetllava el nom de la jove benicarlanda que ostentarà aquest any 2017 el càrrec de Reina de les Festes Patronals de Benicarló

 En un acte amb assistència de les autoritats, encapçalades per l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, l'edil de Festes, Ilde Añó i representants de la corporació municipal i de la Comissió de Festes, es procedia per primera vegada al sorteig com a nou sistema d'elecció, ja que eren dos les candidates que s'havien presentat a l'elecció com a regina. Es tractava de Blanca Marzal Pellicer, dama de l’Associació de la Dona Llauradora -que va presentar candidatura en primer lloc, per la qual cosa tenia el número 1 en l'elecció-, i d' Alba Rio López, Dama Popular, que també va presentar candidatura per la qual cosa en l'elecció disposava del número 2.

Presència a l'escenari de la reina de les Festes 2016, Laura Ferrer, i la seua Cort d'Honor amb paraules dirigides al públic en un resum de tot el que havia suposat per ella aquest any com a representant de la joventut benicarlanda. Emoció a flor de pell entre les dames en un parlament que donava pas a la novetat d'aquest any. Així, els dos noms de les candidates eren introduïts en dues boles que eren al seu torn dipositades en un recipient per separat. Laura Ferrer, acompanyada per l'edil de Festes, era l'encarregada d'extreure una de les boles amb el nom corresponent a la candidata que finalment seria escollida com la Reina de les Festes 2017.

Cal destacar que els preparatius per part de la Comissió de Festes van començar ja dies abans perquè tot estigués en perfectes condicions el dia de l'elecció, que amb el pas de les hores va explicar també amb el normal augment de l'emoció de les candidates. El moment culminant va comptar amb alguna anècdota que va trencar per un moment el gel i els nervis, com l’errada en la presentació de la taula, que en principi va ser disposada horitzontalment, i finalment va ser col·locada tal i com devia estar per facilitar el procés de tancament de les boles amb els noms al seu interior i la posterior extracció de la bola guanyadora. Riures entre el públic que omplia al límit l'espai que van tenir la facultat de distendir l’ambient per prosseguir en el instant més desitjat per els candidates. L’emoció de Rio esclatava després de ser desvetllat el seu nom com a membre escollida per a representar la joventut benicarlanda, tot i que la resta de representants tindran el seu paper rellevant també durant tot el decurs dels deu mes grans de la localitat en honor al seu patró Sant Bertomeu. Posteriorment al moment de l'elecció, era el oment de mostrar en públic la imatge guanyadora de il·lustrarà el llibret de Festes. Es tractava de la fotografia que es presentava a concurs sota el títol "Tradicions", amb l'autoria a carrec de Fernando Roldan. La imatge ofereix un retrat molt arrelat a les nostres costums, el de la nit dels fanalets de 'meló de moro' o d'Alger, tradició que es perd en la memòria del nostre poble, com en altres localitats de la Mediterrània. 

La Cort d'Honor estarà formada per Ana Rio Vricanova (Club Ciclista Deportis Balaguer), Alba Martínez Poza (Colla de Dolçainers i Tabaleters), Katiana Oblanca Vacas (Dama Popular), Henar Martínez Ayza (Penya El Cadafal), Alba Ric López (Dama Popular), Sara Pérez Alonso (Dama Popular), a més Blanca Marzal Pellicer, la candidata a Reina que finalment no va resultar escollida. La Dulcinea serà Blanca Lozano Nafría. Les representants de la Cort Infanitl seran Emma Fraga Andrés, Marta Redorat Àvila, Aina Redorat Àvila i Elsa Boix Roca.

Les paraules de Miralles en la cloenda de l'acte desitjant que fora un any inoblidable per a totes elles van ficar el punt i final a un esdeveniment en el qual, aquest any, s'ha innovat finalment en l'elecció del càrrec de regina.  

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.