Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Compromís, preocupat per la indefinició de Foment amb els trens de rodalies cap al Maestrat

Compromís, preocupat per la indefinició de Foment amb els trens de rodalies cap al Maestrat

La resposta del Govern deixa clar que la nota del PP que anunciava una ampliació de les línies entre Castelló i Vinaròs era incerta

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han manifestat el seu temor a que la possible ampliació de les Rodalies cap al nord anunciada després de l’acció de Compromís al Senat via preguntes al Govern i mocions, acabe en un no-res per la falta de concreció i responsabilitat del PP, al no preveure ni una sola partida en els pressupostos 2017 ni fer cap actuació en les estacions implicades. “La resposta a les nostres preguntes sobre la posada en funcionament dels trens de rodalies des de Castelló fins Vinaròs i Tortosa no es mulla en absolut i retarda com a mínim als PGE de 2018 qualsevol inclusió de la línia dins les Obligacions de Servei Públic (OSP), una vegada liquidats els comptes i compensacions de 2017”, ha indicat Jordi Navarrete.

El senador castellonenc ha reprovat que el Govern del PP, que va anunciar enganyant a les persones i creant falses expectatives que “el Gobierno de España va a ampliar las frecuencias de cercanías entre Vinaròs y Castellón”, parle de nou ara d’anàlisi, revisions i d’oferta i demanda “el que ens fa pensar que l’1 de gener no tindrem rodalies i tampoc en els propers anys, amb un procés de construcció de la xapussa del tercer carril que complicarà encara més les comunicacions amb el nord”.

Però per a la coalició és ‘indigne’ que s’utilitze políticament la visita del ministre Íñigo de la Serna a Castelló, com la que va tindre lloc amb la posada en funcionament del pseudo-AVE en període de proves, per fer política i tractar d’acallar amb mentides a una població molt indignada pel rebuig del PP a posar rodalies fins el Maestrat com va proposar Compromís i van recolzar tota la resta dels grups menys el PP. “Constatem com aquells que diuen defensar les comarques de Castelló callen de nou ara quan no es posen nous trens, ni s’implanta l’inexistent servei de rodalies que el PPCS diu que vol ampliar, ni es pressuposta un sol euro per aquesta finalitat als PGE de 2017. Veiem com les prioritats d’aquesta gent no son les persones, clarament ni totes les comarques. Estan en política per altres coses”, ha conclòs Navarrete.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.