Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

‘Totes i tots som Vinaròs’: l’acte central gira al voltant del compromís ètic de l’Agrupació amb la ciutadania

Ahir dimecres va tindre lloc l’acte central a l’auditori municipal amb la intervenció d’Enric Pla, que va verbalitzar el pacte ètic de l’agrupació amb la ciutadania

alícia coscollano  

 L’acte central de l’agrupació ‘Totes i tots som Vinaròs’ d’ahir dimecres a la tarda a l’auditori municipal va girar al voltant del discurs que han mantes al llarg de tota la campanya, centrat en una economia social i sostenible com a prioritat, i enfocant la seua atenció en la urgència social del moment. La part culminant de l’acte, que va comptar amb diferents intervencions, com ara la d’Hugo Romero i altres components de la candidatura, se va centrar en la intervenció del candidat a l’alcaldia, Enric Pla, que va oferir una intervenció passant pel ventall de mesures que integren el seu programa i que resumeixen l’essència de l’agrupació.  Pla va trencar una llança per l’ensenyament en valencià i va recordar que s’estan posant entrebancs a l’accés a la cultura “a les famílies que no la poden pagar”, que calia dir no a les polítiques allunyades de la ciutadania, i que calia dir no a la política de “l’enxufisme per davant de la capacitació” que es promou des de les administracions, especialment dirigides a la gent jove, “tenim que tornar les institucions al poble”, manifestava Pla. El discurs de Pla anava més enllà, “hem de dir no a que continue l’etapa més negra de la historia del País Valencià, “en que una maquinària política PP ha saquejat la nostra economia”, manifestava.

Crítics amb l’economia del pelotasso

Altre apunt se centrava en l’estat del benestar, “hem de dir no a que continuen degradant el poc estat del benestar que hem anat construint, una sanitat universal per a tots i totes, una escola digna i estimulant pels nostres fills i filles i unes pensions justes per als que ja han treballat massa. Però volem també, en el segle XXI, una societat que no deixe ningú enrere, que garanteixi els drets socials bàsics, quina dignitat pot haver sense habitatge?”, es preguntava Pla, el qual també lamentava la construcció d’una societat “que nega la igualtat real a les dones”, mentre es posa en valor l’economia del pelotasso i els paradisos fiscals. Quan al perquè del vot a Totes i tot som Vinaròs, Pla afirmava que “la nostra proposta no és tan sols una conseqüència més de la indignació i el rebuig que ens provoca tot lo que està passant des de fa temps. Nosaltres volem recuperar l’esperit de 1977, de 1982, quan molts pensaveu que el canvi era possible”. Però l’Agrupació també recull, com citava pla, la indignació del 15-M, la de les “marees” per la Sanitat pública, per l’Ensenyament de qualitat, pel dret de les dones a disposar del seu cós, o la de les plataformes contra els desnonaments, a més de posicionar-se “contra el fracking que amenaça el nostre futur, de les organitzacions que lluiten contra l’avanç implacable de la desigualtat i la pobresa al nostre país”.

Una ciutat més justa: No hi ha existència digna sense habitatge”

Respecte a Vinaròs, aposten per una ciutat més justa, cordial, dinàmica i amable, on es garanteixi “una vida digna per a tothom”. “No hi ha existència digna sense habitatge”, matisava Pla, que remarcava que calia impulsar un pla d’emergència social destinat a aturats de llarga duració, xiquets, persones grans, minusvàlids, parats de llarga duració, persones en risc d’exclusió social.

Un pla de inserció social també es una altra mesura de l’Agrupació i activar l’economia mitjançant les petites i grans empreses amb contractes també de l’administració a cooperatives i empreses del poble son altres de les propostes d’una economia allunyada del totxo. La rehabilitació i construcció amb eficiència energètica; l’agricultura urbana, ecològica i de producte del territori, el foment d’activitats culturals, la recerca en tecnologies sostenibles, eren destacades per pla com a punts significatius del programa.

Altre punt important és la pretensió de l’agrupació en revertir la privatització de la gestió de tots els serveis públics. Pla feia especial incidència en la necessitat de crear consells municipals sectorials per tal de incrementar la participació política de la gent de la localitat, elaborant un nou reglament de promoció i participació ciutadana. “Assumirem un compromís ètic amb la ciutadania”, sentenciava Pla.

fotos: Jordi Beltran

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.