Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Guillem Alsina i Jesús Caldera comparteixen el míting central dels socialistes a Vinaròs

L’ex ministre acompanya al candidat a l’alcaldia vinarossenca reivindicant els valors ètics

alícia coscollano

L’acte central del PSPV Vinaròs s’ha desenvolupat aqueta tarda ales instal·lacions del CMC de Vinaròs, amb l’assistència destacada de l’ex ministre Jesús Caldera -el pare de la Dependència- com l’ha descrit el candidat a l’alcaldia de Vinaròs, Guillem Alsina, en algun moment.

Les paraules d’obertura d’Evaristo Martí -que ha destacat també l’assistència de Francesc Colomer, Adolf Sanmartin i Anna Besalduch al míting-, han fet referència a la necessitat de impulsar una candidatura “igualitària i emprenedora” per tal de poder situar-nos “al capdavant de l’ètica econòmica”, un concepte aquest últim que ha estat esgrimit reiterades vegades al llarg de les diferents intervencions. Martí ha recordat que Alsina és un jove de 34 anys “preparat i il·lusionat” , i de Caldera ha remarcat el seu pas pel govern de Jose Luis Rodríguez Zapatero i la seua implicació en la reforma de la Seguretat social i en la laboral, i especialment la creació de la Llei de Dependència, o la Llei contra la Violència de gènere.

En  el seu torn de intervenció, que ha precedit el de Caldera, Alsina ha traslladat la sensació viscuda durant el l’últim míting al qual va assistir a València, i el record cap a Ernets Lluch, que va dur a terme siginifactives reformes sanitàries, com ha recordat Alsina, “avui ens visita el pare de la llei de la Dependència”, ha afirmat el candidat a l’alcaldia de Vinaròs, lamentant que el PP hagi tombat aquesta llei. Alsina ha remarcat que són els socialistes “els que sempre hem aixecat l’estat de benestar”, ficant com exemple al mateix Vinaròs el Centre de Dia, construït, com ha recordat Alsina, sota el govern de Jordi Romeu com alcalde de la ciutat, i que ara s’ha “privatitzat” per a 50 anys. Alsina també ha lamentat l’estat de l’Hospital Comarcal, amb manca de personal i una ampliació a la qual quan es done obertura ja “s’ha quedat menuda”. Un hospital en el qual “falta personal i sobren enxufats”, com ha opinat.

Alsina ha finalitzat la seua intervenció sentenciant que “encara que la nostra rosa tinga espines l’agafarem fort”, en una al·lusió al compromís adquirit pel seu equip amb la “igualtat i la solidaritat”.

Infants en situaicó de pobresa absoluta i "austeritat expansiva"

Per al seua part, Caldera ha realitzat una llarga intervenció realitzant un recorregut a través del qual ha recordat les millores socials aconseguides en l'etapa socialista, en detriment de la involució actual sota el govern del PP, i ficant a les persones en el centre de les polítiques, “si ens aferrem als nostres valors tot anirà bé. L’economia deu estar al servei de les persones, els mercats al servei dels ciutadans”, ha emfatitzat. Caldera ha continuat fent una lloança de les societats que mantenen el desenvolupament humà per damunt de l’econòmic, “el valor de la igualtat és fonamental”. Respecte a la situació actual  a l’estat i a Europa, Caldera ha manifestat que “devem crear una corrent crítica per tal d’aixecar una veu universal que cride que no pot ser que tantes persones tinguen tant poc”, una circumstància que implica el repartiment de recursos.

El retrocés en benestar també ha estat molt criticat per Caldera. De ser, segons ha indicat, el país del món que més adoptava en proporció al nombre d’habitants, hem passat a tenir mig milió de infants en la pobresa absoluta, “és una prioritat absoluta”. Calderà ha recordat que també Europa està en mans conservadores, i que es van destinar 100 000 milions d’euros per salvar a la banca en la pràctica de l’austeritat expansiva que ens ha conduit també a l’abisme econòmic, justament, amb polítiques nefastes del govern central. A més ha afirmat que la crisi està servint d’excusa per tal de canviar el sistema.

Si congelen salaris minims "no és degut a la crisi, sinó a la seua idiologia"

D’altra banda, ha inquirit en la necessitat d’augmentar el salari mínim, una mesura que els socialistes van implantar sols van arribar al govern després de l’etapa Aznar que l’havia deixat congelat, cosa que va repetir Rajoy quan va aconseguir entrar la govern anys després. Així, els populars no haurien adoptat la mesura de congelar salaris mínims degut a la crisis, “sinó degut a la seua ideologia”.

Quan al territori valencià, ha lamentat que estiga actualment a la cua d’Espanya, "amb tot el que ha segut". Caldera ha reiterat la seua “confiança amb el PSPV de Ximo” ja que “sap que l’objectiu és l’ocupació”. Cladera pensa, a més, que el resultat per al PP serà pitjor que el que anuncien les enquestes. “Nosaltres tenim que canviar la tendència, tenim que tindre a Ximo de president i a Guillem com alcalde”, ha conclòs.  

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.